avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am un SRL micro și după cum știți este nevoie sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am un SRL micro și după cum știți este nevoie sa am un angajat. ...

Am un SRL micro și după cum știți este nevoie sa am un angajat. Am fost angajat inițial eu cu CIM dar mi-am dat demisia. Ulterior a fost soția mea angajata și a intrat în CCC. După care tot eu cu contract de mandat. Acum vreau sa renunt la contractul de mandat și să revin la CIM. Contabila îmi spune că este nevoie sa fie un angajat NOU cu CIM și nu este posibil sa fiu eu fiindcă am fost angajat anterior.

Contează că am fost angajat anterior?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 17 Iulie 2025
În sensul Codului Fiscal, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplinește cumulativ următoarele condiții, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
....
g) are cel puţin un salariat, cu excepţia situaţiei prevăzute la art. 48 alin. (3);
....

Nici Legea si nici Normele de aplicare nu interzic ca salariatul sa nu mai fi avut raport de munca cu acea entitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un srl micro și după cum știți este nevoie sa am un angajat. ... kato112211 kato112211 Am un SRL micro și după cum știți este nevoie sa am un angajat. Am fost angajat inițial eu cu CIM dar mi-am dat demisia. Ulterior a fost soția mea ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere cu un angajat in cic ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE Buna ziua, daca am o microintreprindere cu un singur angajat care intra in concediu ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani (deci contractul de munca se ... (vezi toată discuția)
Voi fi obligat sa schimb din srl-d micro in srl normal? FilimonViorel FilimonViorel Deci vreau sa ma mut la tara si sa deschid o locatie, vreau sa fie un magazin mixt, mini-restaurand si un magazin mic pentru inustriale, bine inteles fiecare ... (vezi toată discuția)