avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine este mostenitor la donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine este mostenitor la donatie?

Buna seara,

Am primit un apartament de la parinti prin donatie.
Am un frate cine a renuntat de partea lui la notar. Parintii mei au divortat inainte de donatie. Mai am un frate vitreg din partea mamei si unul din partea tatalui.
Mentionez ca intre timp s-a nascut fiica mea si mama a decedat. Fratii vitregi pot ataca acest act, sau fiica mea are dreptul la acest imobil?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CsakiZs , utilizator 22:35, 19 Iulie 2025
Buna ziua

Fiica dvs deocamdata nu are nici un drept. Ea va mosteni ce va ramane dupa dvs cand veti deceda.

Depinde cum s-a facut donatia. Fratele dvs vitreg din partea mamei este mostenitor rezervatar si daca i-a fost incalcata rezerva succesorala poate contesta donatia.

Cel mai bine este sa mergeti cu actele la un notar sau un avocat pt o consultatie cu documentele in fara.
Va multumesc!!!

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Fiica dvs deocamdata nu are nici un drept. Ea va mosteni ce va ramane dupa dvs cand veti deceda.

Depinde cum s-a facut donatia. Fratele dvs vitreg din partea mamei este mostenitor rezervatar si daca i-a fost incalcata rezerva succesorala poate contesta donatia.

Cel mai bine este sa mergeti cu actele la un notar sau un avocat pt o consultatie cu documentele in fara.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2025
CsakiZs, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitorii defunctei pot renunta la dreptul asupra masei succesorale? SpeedOfSound SpeedOfSound Buna seara! Am nevoie, va rog, de un raspuns la problema mea. In data de 16 Septembrie a acestui an bunica mea a decedat. Mostenitorii sai sunt mama mea si ... (vezi toată discuția)
Atac act de donatie sillymilly sillymilly Buna tuturor, as avea si eu o intrebare. Mama mea a scris un apartament pe fratele meu vitreg acum 1-2 ani sau poate chiar mai mult prin act de donatie (dupa ... (vezi toată discuția)
Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)