avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez pe CIM la o companie de 2 ani. Azi au anuntat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez pe CIM la o companie de 2 ani. Azi au anuntat ...

Buna ziua,

Lucrez pe CIM la o companie de 2 ani.
Azi au anuntat ca doresc sa ma concedieze. Imi ofera preavizul si un salariu compensator.

Motivul ar fi acela ca nu mai corespund locului de munca.

Pot face ceva ca sa obtin 3 salarii compensatorii? In CIM nu scrie nimic despre salariu compensator.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 19 Septembrie 2025
Puteti doar sa negociati acordarea celor 3 salarii compensatorii pe care le doriti.
Daca in CIM nu sunt prevazute salarii compensatorii ( ca asa spuneti ) , poate sunt prevazute in contractul colectiv de munca ( daca exista ) , sau in regulamentul de ordine interioara . Daca nu , angajatorul nu are nici o obligatie fata de dvs. , daca vi s-a propus acest lucru , e o dovada de bunavointa . Ce puteti face ? pai , maxim sa cereti … poate sa vi se accepte , si poate sa nu … Dupa cum e posibil sa considere o dovada de lipsa de bun-simt a dvs. , si sa-si retraga oferta …
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
Am inteles, multumesc de explicatie. Nici in regulamentul intern nu scrie nimic de salariu compensator. Contract colectiv de munca nu stiu daca avem sau cum sa verific.
Intrebati daca aveti : la sindicat, la reprezentanti alesi ai salariatilor ori ntrebati la ITM...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu va rog ajutati-ma! beta88 beta88 buna ziua!in 2 luni angajatorul meu vrea sa ma concedieze prin articolul 67 din legea 53/2003!as vrea sa stiu daca pot primi salariu compensatoriu!specific nu ... (vezi toată discuția)
Dilema!ajutor! daniela20 daniela20 In cazul in care am dat preavizul de somaj si am desfintat postul si s-a terminat preavizul dar totusi am nevoie de acel post cum procedez?Daca o sa chem ... (vezi toată discuția)
Preaviz conform articolului nr 65 legea nr 53/2003 republicat ionutcn ionutcn Salut, tocmai am fost instiintat ca incepand cu data de astazi ca sunt in preaviz timp de 20 de zile dupa care urmeaza sa fiu concediat datorita unor probleme ... (vezi toată discuția)