avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj - intrare in posesie a bunului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj - intrare in posesie a bunului

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : in urma partajului am obtinut un bun (o suma de bani denumita "dar de nunta") de care nu pot beneficia deoarece nu este in posesia mea. Acest dar de nunta a fost luat la masa partajabila pe baza declaratiei martorilor mei si ai lui. Expertul numit in acest proces a propus o varianta de lotizare prin care acest bun (dar de nunta) mi se acorda.
CUM POT INTRA IN POSESIA LUI ?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 12:40, 12 Martie 2010
faceti executare daca hotararea este definitiva si irevocabila.
o actiune in pretentii sau de revendicare a bunului?

la executor mi s-a spus ca nu se specifica clar ca trebuie executat, se spune doar ca eu primesc in lot acea suma de bani, dar de la cine?? de la Mos Craciun? de la iepurasul de Pasti?!! din moment ce eu nu am intrat in posesia acelui bun din masa partajabila....
Solicitati in prima instanta nulitatea absoluta a tranzactiei incheiata intre dvs. si fosta sotie.
mai am vreo sansa sa-mi recuperez banii respectivi?

la masa partajabila s-au retinut cele 2 bunuri : masina si darul de nunta. masina (pt ca era trecut proprietar) i s-a dat lui, iar mie darul de nunta! acest dar de nunta a fost depus intr-un depozit la banca (instanta nu a retinut acest lucru!! dar l-a retinut la masa de partaj) depozit pe care fostul l-a desfiintat si incasat in contul propriu - cum se arata din comunicarea bancii.

CUM POT RECUPERA BANII din partaj?
Cand a fost ridicat depozitul, inainte, in timpul sau dupa terminarea procesului?

Alte discuții în legătură

Bun dobandit in urma partajului doar scriptic! daneoana daneoana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: in urma partajului bunurilor comune (2 la numar : o masina si un dar de nunta) mi s-a dat darul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita de_una_singura de_una_singura In urma partajului, mi s-a atribuit o suma de bani (dar de nunta) in posesia careia nu am intrat, fapt pt care am pus-o in executare. S-a facut contestatie la ... (vezi toată discuția)
Art. 281 cpc daneoana daneoana va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume: in urma procesului de partaj mi s-a acordat un bun de care nu dispun si anume un \"dar de nunta\" care s-a ... (vezi toată discuția)