Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : in urma partajului am obtinut un bun (o suma de bani denumita "dar de nunta") de care nu pot beneficia deoarece nu este in posesia mea. Acest dar de nunta a fost luat la masa partajabila pe baza declaratiei martorilor mei si ai lui. Expertul numit in acest proces a propus o varianta de lotizare prin care acest bun (dar de nunta) mi se acorda.
CUM POT INTRA IN POSESIA LUI ?
a fost ridicat de catre el si conform comunicarii bancii atunci cand a aflat ca este luat la masa de partaj !
cand hotararea a devenit irevocabila, nu mai erau banii in depozit!
deci, ia luat pana la ramanerea definitiva a hotararii... din momentul in care sa pronuntat si pana la ramanerea definitiva a hotararii.. atunci este necesar sa va intoarceti cu o actiune in pretentii impotriva lui pentru ca a consumat substanta unui bun ce va fost atribuit prin hotarare judecatoreasca.. daca a fost o suma mare se merita sa va agitati, daca nu lasati o balta ca e mai mare daraua decat ocaua... parerea mea!
in perioada procesului i-a ridicat, cand s-a pus accentul pe acea suma de bani de catre judecatoare.
dar cand a fost pusa la masa de partaj, nu a adus niciun document prin care sa arate ca nu mai exista, DECI A FOST DE ACORD ca mai exista! daca judecatoarea ii dadea lui acel bun din masa partajabila?!!
e vorba de 9000 ron!
dar nu conteaza suma, e vorba de un bun ce-mi apartine si nu ma pot bucura de el decat scriptic nu in materialitatea lui!!
Din cate relatati, ati fost de acord cu lotizarea facuta de expert. Nu mai are importanta daca judecatoarea ii dadea lui suma sau nu. Important este ca ati adus la masa partajabila un bun care nu exista in materialitatea lui, nu v-ati ostenit sa aduceti nici un inscris pentru a demonstra existenta si ati ramas pagubita.
Art. 281 cpc
daneoana
va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume: in urma procesului de partaj mi s-a acordat un bun de care nu dispun si anume un \"dar de nunta\" care s-a ... (vezi toată discuția)