avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj - intrare in posesie a bunului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj - intrare in posesie a bunului

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : in urma partajului am obtinut un bun (o suma de bani denumita "dar de nunta") de care nu pot beneficia deoarece nu este in posesia mea. Acest dar de nunta a fost luat la masa partajabila pe baza declaratiei martorilor mei si ai lui. Expertul numit in acest proces a propus o varianta de lotizare prin care acest bun (dar de nunta) mi se acorda.
CUM POT INTRA IN POSESIA LUI ?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 12:40, 12 Martie 2010
Ati fost intrebata aici pe forum cand au fost ridicati banii din cont: la momentul introducerii cererii de partaj, inanite, sau pe parcursul derularii procesului. In conditiile in care nu furnizati date concrete si lasati userii sa dea cu presupusul, cred ca ar trebui sa va impacati cu ideea ca ati ramas pagubita. Regula administrarii probelor este ca cel ce face o proprunere in fata instantei trebuie sa o si dovedeasca. Nu este vina nimanui decat a dumneavoastra ca nu ati depus toate eforturile pentru a demonsta cu acte existenta banilor la banca. Dupa cum am mai specificat, sumele mai mari de 250 de lei se dovedesc cu inscrisuri, nu prin declaratii ale martorilor.
in timpul procesului de partaj, atunci cand judecatoarea a inclus in masa de partaj aceasta suma!
daca se dovedeau prin incrisuri, de ce s-au luat la masa de partaj daca judecatoarea avea numai maturia marturilor?....si nu incrisuri?
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
pocapoca, utilizator
Sincer..imi este greu sa cred ca judecatoarea a putut sa pronunte o hotarare pe baza declaratiilor de martor cu privire la existenta si partajarea unei sume de bani fara a avea dovada scrisa privind existenta ei materiale in contul bancii.
Daca este asa....este o grava eroare facuta de judecator. Dar nu mai putin vinovat de aceasta situatie ar putea fi si avocatul care trebuia sa blocheze acel cont bancar printr-o adresa insotita de un certificat de grefa din care sa fi rezultat ca exista un litigiu cu privire la suma de bani, cont care trebuia indisponibilizat pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii.

CE este de facut?...Greu de spus....trebuie vazut dosarul cu toate inscrisurile...
Sa ne dam cu parerea sa...am facut-o...dar una este situatia din dosar si alta este cea prezentata de dvs.....
V-am citat din dispozitia hotararii de fond prin care mi se atribuie acea suma de bani, care exista, doar nu o sa-mi dea un bun care nu exista!!
Va mai citez din hotarare :
"Sustinerile reclamantului ca darul de nunta al sotilor este de 9 000 ron au fost confirmate in parte de catre parata si de asemenea si de martorii S.P si P.M.
In speta, rezulta ca darul de nunta este un bun comun al reclamantului si paratei dobandit in timpul casatoriei - urmand a fi retinut la masa de partaj.
A constatat ca reclamantul si parata au obtinut in timpul casatoriei urmatoarele bunuri : un autoturism marca P si un dar de nunta in cuantum de 9000 ron"

Banca mi-a comunicat ca acesti bani au fost sustrasi din cont dupa ce hotararea a devenit irevocabila si oricum nu puteam sa intru in posesia lor decat dupa ce ramanea irevocabila nu?

Acesti bani trebuie sa-i iau de la cineva si acel cineva nu poate fi decat partea adversa din proces....ceea ce nu stiu este cum sa procedez!
pocapoca a scris: Vineri, 5 Martie 2010, 12:58

Banca mi-a comunicat ca acesti bani au fost sustrasi din cont dupa ce hotararea a devenit irevocabila si oricum nu puteam sa intru in posesia lor decat dupa ce ramanea irevocabila nu?

25 Februarie 2010, 09:37
cand hotararea a devenit irevocabila, nu mai erau banii in depozit!

Miercuri, 17 Februarie 2010, 14:58
cand hot a ramas definitiva m-am dus sa-mi ridic banii din cont dar acestia nu mai erau , au fost ridicati de el.

Cine sa va mai inteleaga?.....

Alte discuții în legătură

Bun dobandit in urma partajului doar scriptic! daneoana daneoana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: in urma partajului bunurilor comune (2 la numar : o masina si un dar de nunta) mi s-a dat darul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita de_una_singura de_una_singura In urma partajului, mi s-a atribuit o suma de bani (dar de nunta) in posesia careia nu am intrat, fapt pt care am pus-o in executare. S-a facut contestatie la ... (vezi toată discuția)
Art. 281 cpc daneoana daneoana va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume: in urma procesului de partaj mi s-a acordat un bun de care nu dispun si anume un \"dar de nunta\" care s-a ... (vezi toată discuția)