avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj - intrare in posesie a bunului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj - intrare in posesie a bunului

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : in urma partajului am obtinut un bun (o suma de bani denumita "dar de nunta") de care nu pot beneficia deoarece nu este in posesia mea. Acest dar de nunta a fost luat la masa partajabila pe baza declaratiei martorilor mei si ai lui. Expertul numit in acest proces a propus o varianta de lotizare prin care acest bun (dar de nunta) mi se acorda.
CUM POT INTRA IN POSESIA LUI ?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 12:40, 12 Martie 2010
BANCA MI-A COMUNICAT CA NU MAI ERAU BANII IN CONT DUPA CE HOTARAREA RAMASESE IREVOCABILA

am primit comunicarea bancii dupa ce hotararea devenise irevocabila

d-na, d-ra va faceti ca nu intelegeti ?!!

comentati pertinent daca aveti vreo parare.....

e chiar asa de dificil sa intelegeti ca eu am aflat ca nu mai sunt banii in depozit decat dupa ce hotararea ramasese irevocabila si nu mai puteam face recurs?? si mai mult, ca el i-a ridicat!!
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
pocapoca, utilizator
In aceasta situatie puteti sa formulati o actiune in pretentii.
In sensul de a obliga paratul sa va restituie suma de bani ridicata fraudulos din banca, suma ce reprezinta dreptul dvs. potrivit hotararii judecatoresti.
Probe: inscrisuri,respectiv:- extrase de cont; hotararea judecatoreasca prin care vi s-a acordat dreptul asupra depozitului constituit la banca.
Succes!
p.s. vedeti ca va trebui sa timbrati la valoarea solicitata.
Va multumesc mult pentru raspuns!

Doar ca nu mi s-a dat dreptul asupra depozitului din banca ci asupra unor bani care nu sunt in posesia mea, dar totusi au fost luati la masa de partaj.
Ce pot demonstra este faptul ca s-a constituit un depozit in valoare de aceasta suma in timpul casatoriei si ca a fost ridicat in intregime de catre el.
Sigur, trebuie sa existe o conexiune intre suma constituita in depozit la banca si depozitiile martorilor audiati. Instanta datorita rolului activ va face cercetarea judecatoreasca in scopul aflarii adevarului. Dar pentru aceata dvs. trebuie sa stiti sa-i prezentati cat mai detaliat situatia in fapt princererea de chemare in judecata, sa-i solicitati invuvintarea probatoriului din care sa rezulte situatia de fapt prezentata. Sansele de castig sunt f. mari.
Pentru a evita un proces costisitor ce consta in taxa de timbru, care este obligatorie, va recomand sa va adresati unui mediator autorizat de pe Tabloul mediatorilor, care sa-i faca o invitatie fostului sot si poate pe cale amiabila obtineti de la acesta o promisiune de restituire a sumei sau un alt bun ce ar compensa suma la care ati fost indreptatita.
Va multumesc din suflet pentru raspuns!

Martorii au declarat ca s-a obtinut aceasta suma (9000ron) din nunta iar banca mi-a comunicat ca, la 2 zile de la casatorie, s-a constituit un depozit in valoare de 9000 ron si ca a fost ridicat de catre el in totalitate,

Deci, dvs ma sfatuiti sa-mi bazez actiunea pe una in pretentii , in caz ca nu rezolv cu un mediator - ceea ce e putin probabil, deoarece mi-a comunicat ca nu o sa vad niciun ban!
Pot sa invoc si art 992 cpc?

Alte discuții în legătură

Bun dobandit in urma partajului doar scriptic! daneoana daneoana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: in urma partajului bunurilor comune (2 la numar : o masina si un dar de nunta) mi s-a dat darul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita de_una_singura de_una_singura In urma partajului, mi s-a atribuit o suma de bani (dar de nunta) in posesia careia nu am intrat, fapt pt care am pus-o in executare. S-a facut contestatie la ... (vezi toată discuția)
Art. 281 cpc daneoana daneoana va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume: in urma procesului de partaj mi s-a acordat un bun de care nu dispun si anume un \"dar de nunta\" care s-a ... (vezi toată discuția)