avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj - intrare in posesie a bunului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj - intrare in posesie a bunului

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : in urma partajului am obtinut un bun (o suma de bani denumita "dar de nunta") de care nu pot beneficia deoarece nu este in posesia mea. Acest dar de nunta a fost luat la masa partajabila pe baza declaratiei martorilor mei si ai lui. Expertul numit in acest proces a propus o varianta de lotizare prin care acest bun (dar de nunta) mi se acorda.
CUM POT INTRA IN POSESIA LUI ?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 12:40, 12 Martie 2010
Da puteti invoca si art.992 , 1073-1082 C.proc.civila.
Din ce oras sunteti?
Craiova, dar asta conteaza mai putin..
Va multumesc inca o data pentru sfaturi si sper sa reusesc sa recuperez banii de la acel hot nemernic!
Sper ca de data asta justitia sa nu-mi respinga actiunea, asa cum a facut-o cand avocata mea a invocat art 281 cpc si art 304 pct 9!
citez din motivatie :
Imprejurarea invocata de reclamanta privind atribuirea in lotul sau a darul de nunta, cu privire la care s-a aratat ca aceasta suma a fost folosita exclusiv de parat, reprezinta o critica ce vizeaza fondului litigiului de partaj, critica ce putea fi invocata numai in caile de atac ce se puteau execita impotriva sentintei xx/2009, ramasa definitiva si irevocabila prin neapelare.
Sunt neintemeiate si sustinerile referitoare la necesitatea lamuririi dispozitivului hotararii in privinta darului de nunta cu privire la care s-a aratat in recurs ca suma a fost folosita exclusiv de catre parat, in raport cu adresa bancii, atat timp cat toate aceste critici din recurs vizeaza modificarea hotararii si nu lamurirea dispozitivului, ceea ce nu este posibil pe aceasta cale.

Ma intreb pe care cale e posibil?

Ei motiveaza ca nu se poate pe aceasta cale, dar oare mai exista vreo cale in afara de justitie??!!
Ce parere aveti? Mai am vreo sansa ? avand in vedere motivatia judecatorilor?
Sigur ca exista.., aceasta cale v-am aratat-o eu... o alta actiune in pretentii impotriva fostului care si-a insusit banii ce va apartin dvs. prin hotararea instantei data la judecatorie . Nu are cum sa va respinga actiunea atata timp cat dreptul dvs. asupra sumei de bani rezulta dintr-un titlu cum este hotararea judecatoreasca. Inainte de a promova actiunea sa legalizati hotararea cu mentiunea definitiva si irevocabila pentru a o putea folosi ca proba in justificarea promovarii actiunii in pretentii.

Judecatorul a motivat hotararea in raport de cale aleasa de avocat, respectiv invocarea de catre acesta a prev 281 C.proc.civ....care nu va puteau ajuta in problema pe care o aveti.

Aparatorul a incercat..., poate...poate merge. Invocarea art. 281 se refera numai cand instanta a omis sa se pronunte asupra unui capat de cerere principal sau accesoriu ori asupra uneicereri conexe sau incidentale....ori nu era cazul dvs.
Deci calea aleasa de avocat nu a fost tocmai una inspirata.
Va doresc succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun dobandit in urma partajului doar scriptic! daneoana daneoana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: in urma partajului bunurilor comune (2 la numar : o masina si un dar de nunta) mi s-a dat darul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita de_una_singura de_una_singura In urma partajului, mi s-a atribuit o suma de bani (dar de nunta) in posesia careia nu am intrat, fapt pt care am pus-o in executare. S-a facut contestatie la ... (vezi toată discuția)
Art. 281 cpc daneoana daneoana va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume: in urma procesului de partaj mi s-a acordat un bun de care nu dispun si anume un \"dar de nunta\" care s-a ... (vezi toată discuția)