Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Aș dori să știu care sunt consecințele legale ...

Bună ziua,
Aș dori să știu care sunt consecințele legale în cazul în care nu am predat permisul de conducere în termenul de 30 de zile stabilit prin hotărârea instanței.
Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:04, 20 Octombrie 2025
1.Va mareste suspendarea cu inca 30 de zile si 2. nu veti sti exact cind decide politia sa inceapa acea perioada de suspendare, fiind posibila oprirea dvs. in trafic chiar in perioada de suspendare, ce e caz penal.

Daca ati fi predat permisul era altceva :
Articolul 118
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia de drept începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției sau a admis-o în parte, menținând sancțiunea contravențională complementară aplicată, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto b suspendat, cand il depun dupa contestatie pierduta? marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua. Permis auto B suspendat, contestat si pierdut si la fond si la apel. Cand predau permisul, cand apare pronuntarea pe site, sau cand primesc sentinta ... (vezi toată discuția)
Daca in 24 mai mi-a fost suspendat permisul pe o perioadă de ... Cocotfs2 Cocotfs2 Daca in 24 mai mi-a fost suspendat permisul pe o perioadă de 30 de zile și am făcut contestație, care a fost respinsa, dar nu am putut preda permisul nici ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dacă decizia instantei privind contestarea unei amenzi ... Adrian_P87 Adrian_P87 Buna ziua! Dacă decizia instantei privind contestarea unei amenzi de circulatie si retinerea permisului de conducere pe o perioada de 3 luni, a fost in ... (vezi toată discuția)