avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eu sunt divortat, in timpul casatoriei mele sotia mea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eu sunt divortat, in timpul casatoriei mele sotia mea a ...

salut,eu sunt divortat ,in timpul casatoriei mele sotia mea a ramas gravida cu altul, noi am divortat in aprilie 2025 si ea a nascut in octombrie 2025.urmeaza sa se faca certificatul de nastere.daca eu nu recunosc copilul ei v or trece numele meu ca tata ? daca tatal copilului recunoaste copilul ,poate fi trecut el ?sau prima data se face certificatul de nastere cu numele meu si dupa prin test de adn dovedesc ca nu sunt eu tatal si se face un alt certificat de nastere cu tatal real sau un altul care sa vrea sa fie el tata?
Ultima modificare: Duminică, 26 Octombrie 2025
elvissb, utilizator
Pana în urmă cu vreo 5 - 6 ani fără testul ADN instantele nu acceptau sa judece.
S-a schimbat practica instanțelor in ultimii ani?

București 2025
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

1. se emite un certificat de naștere în care tată veți fi trecut dumneavoastră
2.apoi faceți acțiune la instanță având ca obiect tăgadă de paternitate. discutați cu un avocat, de oriunde din țară vă doriți, să vă îndrume sau să vă asiste în dosar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu s-a schimbat nimic, fie aduci dovezi irefutabile și argumente bune, fie faci testul ADN. Uneori însă testul nu e musai util și poți convinge o instanță de asta. Am făcut și alte teste, iar uneori niciun test.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Pana în urmă cu vreo 5 - 6 ani fără testul ADN instantele nu acceptau sa judece.

București 2025

Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar când am făcut eu facultatea exista doar un test bazat pe grupele de sânge cu o marjă de eroare de milioane de bărbați. Nu au început procesele în tăgada paternității cu tehnologia ADN, nici nu scrie în lege că e o probă obligatorie.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

București 2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am ... AnaMariaNeacsu AnaMariaNeacsu Buna ziua! Am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am revenit la numele dinainte ( fostul soț este tatăl biologic al copilului). M-am interesat la ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii in noul cod civil 2012 lizueli lizueli Buna ziua tuturor! Supun atentiei dvs. si totodata rog sfaturi/pareri pentru urmatoarea situatie, raportate la dispozitiile noului Cod civil in ceea ce ... (vezi toată discuția)