avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... al 13 lea salariu il poate luat si primarul ?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

al 13 lea salariu il poate luat si primarul ?

primarul si viceprimarul poate beneficia de al 13 lea salariu ? in baza carei legi ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 22:40, 25 Aprilie 2010
Topicul se refera la al 13-lea salariu acodat primarului. Cand m-am referit la Legea unica a salaizarii interzice acordarea lui, am avut in vedere abrogarea art. 18 din legea nr.40/1991. Pana in anul 2009, primarul si viceprimarul, puteau sa primeasca premiul anual.

A fortiori, in ANEXA Nr. IX REGLEMENTARI specifice personalului care ocupa functii de demnitate publica si personalului care ocupa functii asimilate cu
functii de demnitate publica se stipuleaza:

SECTIUNEA 1
Indemnizatii si salarii de baza

Art. 1. -
(1) Functia de demnitate publica este acea functie publica care se ocupa prin mandat obtinut direct, prin alegeri organizate sau indirect, prin numire, potrivit legii.
...............
Art. 2. -
(1) Indemnizatiile pentru persoanele care ocupa functii de demnitate publica sunt prevazute in anexele nr. IX/1, IX/2 si IX/3.
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) este unica forma de remunerare a activitatii corespunzatoare functiei si reprezinta baza de calcul pentru stabilirea drepturilor si obligatiilor care se determina in raport cu venitul salarial.
(3) Persoanele care ocupa functii de demnitate publica alese si numite nu beneficiaza de premii, de spor de vechime si nici de alte sporuri prevazute de prezenta lege.

Este pentru prima data cand se reglementeaza/interzice acordarea de premii persoanelor care ocupa functii de demnitate publica alese (primarului si viceprimarului) prin L. 330/2009. Celelate acte normative privind salarizarea celor doi alesi locali se refereau la spor de vechime si alte sporuri.

Sper, domnule freeeles, ca acuma am fost mai "lamuritor" in ceea ce am postat. Nu trebuie sa uitati ca sunt abia de azi pe acest forum, deci cu unele... stangacii.

O seara frumoasa tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al 13 - lea salariu Allynia Allynia As dorii sa stiu daca se da sau nu se da al 13-lea salariu pe 2009. Este hotararea ordonatorului de credite? Multumesc! (vezi toată discuția)
Prima de vacanta carmen a carmen a Se acorda prima de vacanta in anul 2010? (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu ! klaudia772001 klaudia772001 Demnitari adica primarul si viceprimarul beneficiează de al 13-lea salariu sau numai angajații???? (vezi toată discuția)