avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama mea sufera de dementa. Eu nu traiesc in Romania, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama mea sufera de dementa. Eu nu traiesc in Romania, ...

Buna ziua,
Mama mea sufera de dementa Eu nu traiesc in Romania, judecatoria a numit un curator, care se ocupa cu indemnizatia de handicap Insa decizia nu e definitiva, deci mai multe banci au refuzat sa deschida un cont pe numele mamei As vrea sa stiu ce se poate face pentru a rezolva aceasta problema de asemenea as vrea sa stiu daca activitatea curatorului este controlata Daca exista un control cind si cum se face?
Cel mai recent răspuns: Kovieni , utilizator 15:32, 29 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Controlul se face anual prin instanta de tutela, curatorul fiind chemat sa justifice cum a gestionat bunurile si sa dea seama asupra cheltuielilor efectuate din veniturile bolnavului.

Curatorul va putea deschide cont bancar
Buna ziua, multumesc pentru raspuns,Insa curatorul a fost numit acum un an si jumatate; si nu s-a efectuat inca nici un control . Curatorul a inercat saptamina trecuta sa deschida un cont la Banca Transilvania in numele mamei, si cererea a fost refuzata pe motivul ca decizia judecatoreasca nu e definitiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, cu mare tristețe vă spun ca mama mea, 93 ani, după ... ZaharescuAlfred ZaharescuAlfred Bună ziua, Cu mare tristețe vă spun ca mama mea, 93 ani, după două AVC-uri masive în ultimii 2 ani, a fost diagnosticată cu demență mixtă galopantă ... (vezi toată discuția)
Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)