avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea individuale prin desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea individuale prin desfiintarea postului

Buna ziua, Am o intrebare ipotetica care tine de dreptul muncii, pe subiectul concedierii individuale prin desfiintarea postului.
Daca in fisa postului semnata la angajare este mentionat un anumit proiect si echipa, iar ulterior, dupa angajare, am fost chemat la alte interviuri si mutat pe un alt proiect, dar fara a primi o alta fisa a postului, daca proiectul respectiv se termina in curand, pot fi concediat prin desfiintarea postului, avand in vedere ca pe fisa postului meu este mentionata oricum o alta echipa, manager si proiect? Mentionez ca proiectul si echipa care apar in fisa postului sunt fictive si nu am lucrat nici macar o zi pe acest proiect (contextul este o firma de outsourcing de IT). Din cate am citit in Codul Muncii, motivul desfintarii postului trebuie sa fie unul real si serios. Ce parere aveti despre acest caz si in cazul ipotetic al concedierii prin desfiintarea postului ar fi mai bine sa accept acordul partilor, sau sa astept concedierea si sa o contest in instanta? Multumesc

Alte discuții în legătură

Inchidere post. drept la compensatorii (conform ccm) daca refuz alt post la angajator? ttcostin ttcostin Inchidere post. Am dreptul (conform CCM) la salarii compensatorii, daca refuz alta oferta de post la angajator? Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa ... (vezi toată discuția)
Concediere pe baza de redundanta Edis87 Edis87 Buna ziua, La inceputul trimestrului al 2-lea din acest an, directorul si un manager din laboratorul in care lucrez si-au dat demisiile si asta a dus la o ... (vezi toată discuția)
Schimbare petrulili petrulili Se poate pune in fata angajatului o dispozitie + o noua fisa a postului la semnat anuntandu-l ca vechiul post s-a desfiintat si alta varianta nu exista decat ... (vezi toată discuția)