avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Renuntare la permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Renuntare la permis de conducere

Buna ziua, am sa tin foarte pe scurt subiectul, in 2015 am fost implicat intr-un accident rutier, in vederea unei anchete mi s-a suspendat permisul pentru vatamare corporala din culpa, pe vremea cat inca eram in Romania obtineam lunar dovada de circulatie de la sediul politiei locale, acest permis a ramas inca si acum suspendat, dupa aproape 11 ani, eu mutandu-ma din tara la scurt timp dupa accdeint, bineinteles ca nu am mai reusit sa urmaresc situatia si sa redobandesc acest permis. In 2016, m-am mutat in Germania, ca ulterior acolo, dupa indrumarea politiei rutiere in urma explicarii situatiei mele atat lor cat si a unei scoli de soferi, am obtinut un permis de conducere "nou", facand lectii de conducere, sustinand examen teoretic si practic si trecandu-le. In 2019, m-am mutat in Italia, unde aici, cand m-am prezentat la organele competente pentru a obtine conversiunea permisului german intr-unul italian, mi s-a comunicat de la cei ce se ocupa de permise ca nu se poate face conversia, pe baza faptului ca figurez in baza de date europeana a permiselor de conducere (Resper) ca titular de 2 permise (cel roman, care inca este suspendat, si printre altele, este deja expirat de peste un an, si cel german, inca valabil pana in 2031). Tot aici de la institutia ce se ocupa de permise mi s-a spus ca pentru a obtine conversia permisului german intr-unul italian, trebuie sa renunt in mod voluntar la permisul de conducere romanesc, altfel nu poate sa se obtina conversia, pe baza faptului ca in Europa nu se pot detine in acelasi timp doua permise de conducere. Acum intrebarea mea este una specifica, cineva stie care este procedura de urmat pentru a renunta la un permis romanesc si unde trebuie depusa? Exista macar o anumita procedura? Credeti ca un avocat ma poate ajuta sa fac chestia asta? Daca cunoasteti pe cineva care ar putea sa ma ajute as fi recunoscator pentru sfat, am contactat deja cativa avocati dar cand mi s-a zis de cifre cat chiria pe o luna la un apartament doar pentru o consultatie am inteles ca mai inainte trebuie sa incerc sa vad daca pot sa ma descurc eu intr-un fel sau altul

Alte discuții în legătură

Pot sa detin doua permise de conducere? Dumxx Dumxx Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti ... (vezi toată discuția)
Permis auto obtinut in italia valabil in romania si invers silviu3marian silviu3marian Buna ziua.:help:Numele meu este Silviu si am si eu o intrebare.Daca fac scoala de soferi in Italia, si obtin categoria acolo,mi se elibereaza permis curat de ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool in germania miklosfulop miklosfulop buna am si eu o intrebare la care nu gasesc raspuns :( pe data de12 mai mia fost retinut permisu pt alcol #-o 1,62 in sange asa ca mi sa suspendat dreptul ... (vezi toată discuția)