avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Întâmpin urmatoarea situatie: eu locuiesc in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Întâmpin urmatoarea situatie: eu locuiesc in străinătate ...

Întâmpin urmatoarea situatie….eu locuiesc in străinătate de aproape 12ani, dar am mostenit de la parinti proprietatea cu o parte din gradina cealaltă jumatate aparținând surorii mele. Tatal meu locuiește pe proprietate cu drept de uzfruct viager in casa de vara care a fost construita de parintii mei mai bine de 35de ani ca si o extensie la magazie de lemne. Acum 4 ani un vecin a cumpărat pamantul de langa casa de vara si si-a construit la aproximativ 2.80m o magazie declarată si pt care a primit autorizatie ca si anexa gospodărească dar o foloseste ca si magazie de materiale de construcții cu scop comercial dovada fiind pancartele din dreptul porții dansului. Nu acesta e motivul principal ci faptul ca recent a dat jos gardul ce ne desparte sa construiască un alt gard pe banii lui. Pentru ca nu e drept s-a gandit sa intre pe proprietatea mea. Am primit pozele si video de la sora mea, de unde se vede clar gardul dat jos si in spatele grădinii o alta construcție recent construita pe hotar. L-am intrebat daca are autorizatie si de ce a construit fara sa imi ceara acordul. In special ca e construita langa anexa vecinului din spate si umbreste toata zona din spate. Intrebare la care a evitat raspunsul. L-am rugat sa puna gardul inapoi care l-a pus in cele din urma dar nu la fel cum era de stabil. Si cu privire la constructia din spate l-am rugat sa sparga zidul si sa il construiască la 3m distanță legală. Dansul mi-a spus ca ma asteapta sa ma intorc la vara si sa construim gardul impreuna. Gardul a fost in regula nu a fost nici o problema, el a dat jos o parte sa isi bage cainii in gradina noastră anul trecut fara permisiunea mea pe o perioadă scurta si de asemenea cand a construit anexa din spatele gradinii pe mejda. Tin sa menționez ca am incercat sa ma inteleg cu el pe cale amiabila fara nici o amenințare si i-am explicat ca in momentul de fata nu vad nici un motiv pt schimbarea gardului care a fost in regula. Si-a permis sa faca toate aceste lucruri stiind ca tatal meu e imobilizat la pat si nu poate sa isi dea cu parerea si de asemenea ca eu nu locuiesc in Romania, Problema e ca dansul a inceput sa ma ameninte ca inchide singurul geam care da spre gradina lui unde este o mica bucatarie din casa tatalui meu. Nu vreau sa ajung la judecata , dar mi se pare incorect ceea ce-a facut vecinul si as vrea sa stiu daca ar fi alte optiuni in afara de al da in judecată sau rezolvarea pe cale amiabilă care se pare a fi imposibilă in momentul de fata. Daca ar fi sa aleg calea legala as avea castig de cauză? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Pentru o magazie si un gard ....sunt in tribunal danacoman danacoman Buna ziua tuturor ! Am nevoie de un sfat care m-ar putea ajuta sa ies cu bine din urm. situatie: in anii 2008-2009 am construit FARA AUTORIZATIE o anexa ... (vezi toată discuția)
Umbrire cladire toricelli toricelli Buna ziua, am urmatoarea situatie: in 2015 am facut o extindere la o casa de la tara. In autorizatia mea retragerea de la limita de proprietate pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Buna ! am o intrebare legata de constructii Elenadrg11111 Elenadrg11111 Buna! In primul rand vreau sa ma scuzati daca am gresit categoria. Am o problema legata de constructii. Vecinul meu doreste sa construiasca o magazie,iar ... (vezi toată discuția)