Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum trebuie sa procedez legal când la mormântul părinților ...

Cum trebuie sa procedez legal când la mormântul părinților mei am constatat o intervenție necunoscută care afectează mormântul, mai precis, piatra funerara a fost deplasată de persoane necunoscute spre locul gropii unde s-a lăsat pământul, degradând astfel piatra funerara ( prin lansarea într-o parte și ulterior dărâmarea acesteia) și locul de veci.
Se încadrează la profanare?
Cum trebuie procedat? Fiindcă administrația cimitirului de stat nu răspunde în astfel de situații.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2025
Laurentiu C, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laurentiu C , utilizator 17:29, 5 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati in scris, cu nr. de inregistrare/ data administratia cimitirelor si primaria de care apartine aceasta.
Aveti idee daca deplasarea s-a facut cu intentie sau a avut loc o alunerare/ scufundare de teren. pot fi izvoare de apa in zona sau pamantul nu a fost tasat corespunzator la data executiei gropii.
A fost spart și înlăturat tot cimentul de susținere a plăcii funerare, dimprejur, favorizandu-se alunecarea in zona gropii, netasată corespunzător. Prin urmare mă gândesc că a fost cu intentie. Se practică crearea unor astfel de situații pentru ca lucrătorii cimitirului sa vina imediat cu oferta unei reparatii contra cost, ilegale zic eu.
Va referiți la o sesizare către Administrația Cimitirelor de pe Vitan Bârzești, cimitirul de stat fiind în sectorul 4, Bucuresti.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2025
Laurentiu C, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine va raspunde pt un incident din cimitir? stulara stulara in urma cu 4 saptamani,fratele meu in varsat de 4 ani ,aflandu-se la o inmormantare impreuna cu parintii,s-a ''accidentat'' in urma desprinderii unei pietre ... (vezi toată discuția)
Are vreun drept pentru a reclama profanare de morminte? ardeleanu_ana ardeleanu_ana Am o ruda care a fost casatorita. Sotul ei a decedat. Acesta avea niste bunici care au murit cu mult inaintea lui (au aprox. 50 de ani de cand au ... (vezi toată discuția)
Lucrari monumente funerare Ionutbog Ionutbog Buna ziua! As dori sa-i fac bunicului meu o lucrare funerara pentru amenajarea mormantului. Aceasta lucrare presupune construirea unei borduri in jurul ... (vezi toată discuția)