Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Folosirea fondului de rulment la asociatia de proprietari

Buna seara!Se poate folosi fondul de rulment pentru cheltuieli administrativ-gospodaresti?
Cel mai recent răspuns: Aura M , utilizator 05:54, 6 Noiembrie 2025
Buna ziua

Nu exista in legea 196/2018 notiunea de cheltuieli administrativ-gospodaresti.

Fondul de rulment poate fi folosit numai pentru plăți curente (lege 196/2018, art 72).

Deci daca este folosit corect sau nu depinde de cheltuielile care sunt prinse in cazul dvs in categoria "administrativ-gospodaresti".

Din punctul meu de vedere, cheltuielile curente sunt cele pentru care nu este necesara convocarea AG: facturile pentru utilitati si alte servicii conform contractelor semnate deja, salariile, comisioanele bancare, cheltuielile cu consumabilele pentru curatenie, cheltuielile cu consumabilele pentru administrare cum ar fi hartia, toner sau cerneala pentru imprimante, etc....)
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,fondul de rulment este obligatoriu? am un apartament ... nichita nichita Buna ziua ,fondul de rulent este obligatoriu? am un apartament cu 3 camere si am fond de rulment 245 lei . Cat trebuie sa mai dau ,la ultima lista a aparut ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii asociatie de proprietari CatalinT1979 CatalinT1979 Buna ziua, In asociatia de care apartin, acum cateva luni s-a luat decizia de a strange un fond de reparatii pentru inlocuirea anumitor tevi. Dar nu s-a ... (vezi toată discuția)