Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pe 05 septembrie 2025 s-a nascut copilul si documentele ...

Buna seara. Pe 05 septembrie 2025 s.a nascut copilul si documentele pentru alocatie au fost depuse pe 12 septembriw. In noiembrie am primit alocatia. Intrebarea mea este: In noiembrie nu trebuia sa primesc 2 alocatii ? Una pentru octombrie si una pentru noiembrie ?
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Alexbu25 , utilizator 14:40, 9 Noiembrie 2025
Alocatia de stat pentru copii se cuvine din luna urmatoare inregistrarii cererii - in cazul dvs. , din octombrie - si se plateste pe luna anterioara . Prin urmare , alocatia primita in noiembrie este pe luna octombrie . Pentru noiembrie , o veti primi in decembrie , s.a.m.d.
Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
Multumesc frumos!

Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii Monika007 Monika007 Buna ziua, eu am nascut pe data de 7.08.2015 iar in data de 12.08.2015 am mers si am depus actele pt alocatie, acum in octombrie am primit doar 200 lei.Nu se ... (vezi toată discuția)
Cand voi primi alocatia de stat pentru copil? kissablegirl kissablegirl am nascut in septembrie si am depus actele pentru alocataia de 200 lei in 4 octobrie cand este posibil sa vina primii bani??? (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copii alina31 alina31 buna ziua! am nascut pe 24 noiembrie 2012 si as dori sa stiu si eu daca voi primi alocatia de 200 ron pe toata luna noiembrie sau doar de pe data de 25?:D (vezi toată discuția)