Ce pot face daca cineva pe o retea de socializare precum Facebook face un comentariu rautacios insinuand o idee falsa despre mine? caz concret: am pus un anunt pe un grup local in care am scris ca cautam un pui de pisica iar cineva (pe care nici nu-l cunoastem personal) prin modul cum a raspuns a dat de inteles ca ne cunoaste si intreaba de serpii "pitoni" pe care i-am avea... Noua dincolo de faptul ca ne este scarba de serpi in general ne simtim ofensati, jigniti si lezati de comentariul in cauza! Ce putem face?
Cel mai bine e să faceți capturi, să raportați comentariul și să solicitați ștergerea lui. Dacă persoana continuă, se poate merge mai departe, plângere penală sau acțiune în instanță, după caz
Calomnia nu mai este infractiune (a fost scoasa din codul penal).
Asta e realitatea retelelor sociale si ale unor forumuri de discutie. Dai de fel-de-fel de specimene, ca sa nu mai zic ca o mare parte din comentarii nici macar nu sunt scrise de oameni ci de diversi boti/AI.
Asa ca vedeti-va de viata. Daca puneti la suflet astfel de comentarii nu mai scrieti pe aceste retele.
Realist vorbind, in afara de report nu prea aveti multe optiuni.