Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cabinet stomatologic la parterul blocului

Un medic stomatolog, proprietar al unui apartament de la parterul blocului, dorește să deschidă un cabinet de profil. Este necesar acordul tuturor proprietarilor sau doar cel al vecinilor de apartament?
Menționez că dorește și instalarea unui compresor în subsolul tehnic al blocului.
Cel mai recent răspuns: luciangav , utilizator 20:11, 12 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 40 din Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, cu modificările și completările ulterioare:
(1) Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, prezente în proiectul iniţial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv şi cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării.
...
Montarea compresorului in subsol se poate face numai cu proiect tehnic la care se obtin toate avizele de proiectare necesare. Pentru montaj in subsol, poate fi nevoie si de aviz IJSU.
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei unui apartament mic57 mic57 Schimbarea destinatiei unui apartament trebuie aprobata de vecinii direct afectati. Dar, Comitetul executiv poate sa avizeze negativ schimbarea, chiar daca ... (vezi toată discuția)