Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am si eu o speță de incalcare a legilor de catre judecatori

Buna !
Am si eu o speță de incalcare a legilor de catre judecatori.
Am primit o amenda de circulatie acum cativa ani care mi-a fost trimisa acasa dupa vreo 5 luni cred. Cum a depășit cu mult termenul de aducere la cu cunoștința, logic orice instanța ar fi anulat procesul verbal (chiar și fără sa cer eu asta expres). La fond mi-a transformat amenda in avertisment (lucru ilegal) si mi-a zis ca taxa de timbru este nefondată. La apel daca tot taxa aia de timbru a fost o cheltuială nefondată le-am zis sa isi ia aia taxa si sa o folosească in noul dosar pt ca eu nu vreau sa fac cheltuieli nefondate. Evident specialii noștri judecători s-au simțit "lezați" de această atitudine a contribuabilului care nu vrea sa mai scoată inca 20 de lei ce au zis ei ? Hai sa mai încălcăm o dată legea, ii respingem fraierului actiunea si modificăm hotararea in sensul ca da dreptate poliției, cand claaaaaar legea spune negru pe alb ca daca nu mi-a fost adus la cunoștință în termenul legal, PV-ul se anulează. Asta a fost asa, practic pentru "ca putem", si "nu trece nimeni de noi, indiferent ce abuz facem". Intrebarea este: cum o rezolv acum, hotărârea fiind definitiva ? Unde pot reclama completul de judecată pt incompetență si sa ii oblige să revizuiască hotărârea aceasta dată practic nu din incompetență, ci probabil mai mult din razbunare pt atitudinea manifestată de mine privitor la "cheltuielile astea nejustificate".
Oricum nu o las asa, e aberant ca judecătorii sa incalce legea cu bună știință, doar pentru "ca pot" si nu li se poate întâmpla niciodată nimic.

Va rog sa imi spuneti cineva care ar fi solutiile pt rezolvarea acestei spețe.
Mulțumesc !
Teodor
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:19, 26 Noiembrie 2025
Nimeni nu dorește sa dea un sfat ?

Teodor_1 a scris:

Buna !
Am si eu o speță de incalcare a legilor de catre judecatori.
Am primit o amenda de circulatie acum cativa ani care mi-a fost trimisa acasa dupa vreo 5 luni cred. Cum a depășit cu mult termenul de aducere la cu cunoștința, logic orice instanța ar fi anulat procesul verbal (chiar și fără sa cer eu asta expres). La fond mi-a transformat amenda in avertisment (lucru ilegal) si mi-a zis ca taxa de timbru este nefondată. La apel daca tot taxa aia de timbru a fost o cheltuială nefondată le-am zis sa isi ia aia taxa si sa o folosească in noul dosar pt ca eu nu vreau sa fac cheltuieli nefondate. Evident specialii noștri judecători s-au simțit "lezați" de această atitudine a contribuabilului care nu vrea sa mai scoată inca 20 de lei ce au zis ei ? Hai sa mai încălcăm o dată legea, ii respingem fraierului actiunea si modificăm hotararea in sensul ca da dreptate poliției, cand claaaaaar legea spune negru pe alb ca daca nu mi-a fost adus la cunoștință în termenul legal, PV-ul se anulează. Asta a fost asa, practic pentru "ca putem", si "nu trece nimeni de noi, indiferent ce abuz facem". Intrebarea este: cum o rezolv acum, hotărârea fiind definitiva ? Unde pot reclama completul de judecată pt incompetență si sa ii oblige să revizuiască hotărârea aceasta dată practic nu din incompetență, ci probabil mai mult din razbunare pt atitudinea manifestată de mine privitor la "cheltuielile astea nejustificate".
Oricum nu o las asa, e aberant ca judecătorii sa incalce legea cu bună știință, doar pentru "ca pot" si nu li se poate întâmpla niciodată nimic.

Va rog sa imi spuneti cineva care ar fi solutiile pt rezolvarea acestei spețe.
Mulțumesc !
Teodor

Fără ca cineva sa va studieze contestația formulata sentința pronunțată de către instanta ,nu aveți ce sfat sa primiți mai ales ca modul în care descrieți situația este neclar..O hotărâre judecătorească poate fi combătută doar prin formularea caii de atac legale.,în rest nu aveți unde si cui sa va plângeți..Mai mult decat atât nu puteți sa aflați pe un forum..Trebuie sa înțelegeți ca procesele se judeca după o anumita procedura ,se invoca legislația care reglementează problema respectiva etc.Modul în care descrieți dvs problema pare ca ați interpretat in mod propriu legislația,dar aceasta nu se interpretează din pacate cum credeți dvs..Șansele de s promova o cale de atac extraordinara sunt infime raportat la motivele in care ar trebui sa va incadrati..

Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru la apel- red pensie de intretinere cris_deo cris_deo buna ziua as vrea sa stiu daca in cazul apelului la o actiune de reducere pensie de intretinere se plateste taxa de timbru si timbru judiciar si as mai avea o ... (vezi toată discuția)
Respingerea cererii de chemare in judecata ca inadmisibila marfan marfan Buna ziua La solutionarea unei cauze am ajuns la \"respingerea cererii de chemare in judecata ca inadmisibila\". Desi au fost invocate doua exceptii, ... (vezi toată discuția)
Conexare dosare emil6702 emil6702 Buna seara, Intr-un proces de succesiune, dupa multe termene si acte solicitate, mi s-a respins actiunea pe o exceptie din oficiu deoarece nu am putut sa aduc ... (vezi toată discuția)