Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselaciune firma mobilier

Am platit unei firme, in luna august a.c., avansul pentru a-mi face mobila de bucatarie. Am contract cu ei, in contract scrie termen de livrare 6-7 saptamani. Mentionez ca am dovada platii prin banca. Azi, dupa o serie intreaga de minciuni, au recunoscut ca nici nu s-au apucat de mobila. Ce pot face? Cum imi pot recupera banii?
Cel mai recent răspuns: Iedera12 , utilizator 16:37, 2 Decembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plângere penală pentru infracțiunea de înșelăciune prev. De art. 244 Cod penal, la Parchetul de pe lângă Judecătoria de la domiciliu. Inducerea în eroare prin prezentarea ca adevarată a unei fapte mincinoase- firmă activă ce produce mobilă la comandă, care în realitate are dificultăți financiare, cu scopul de a va convinge să contractați, pentru ca ei să poată dobândi un folos patrimonial injust, suma de bani achitată ca avans. Cu această sumă vă constituți parte civilă în procesul penal. În paralel sesizați și ANPC. Succes în recuperarea banilor și atenție la furnizorii de bunuri și servicii pentru viitor!
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o firma costy19 costy19 Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sa va spun oful meu,acum 3 luni de zile am dat comanda de mobila problema este ca am ramas si fara mobila si fara avansul ... (vezi toată discuția)
Speta imobiliare puturosu puturosu Anul trecut in august am incercat sa achizitionez o locuinta noua. Am gasit o firma prin intermediul mass-media care vindea locuinte noi. Am mers la firma, am ... (vezi toată discuția)
Platit avans mobila, fara a obtine mobila. solicit sfaturile dvs. mir75 mir75 Am dat bani ca avans pentru a comanda mobila, iar persoana respectiva care a primit banii ma tot amana cu aducerea mobilei. A trecut deja foarte mult timp (un ... (vezi toată discuția)