Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este posibil ca o concesiune pe vecie să fie anulată de biserică ...

Este posibil ca o concesiune pe vecie să fie anulată de biserică după 20 de ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 26 Noiembrie 2025
Concesiunea locurilor de înmormântare atribuite în folosință nelimitată încetează prin anularea actului de concesiune, în următoarele situații:
a) titularul a renunțat în scris la dreptul său de concesiune;
b) titularul a renunțat la calitatea de membru al Bisericii Ortodoxe Române;
c) titularul a decedat, fără a avea moștenitori;
d) titularii sau dobânditorii prin moștenire ori donație ai dreptului de concesiune nu au achitat taxele la care erau obligați potrivit art. 24 alin. 2;
e) titularii actului de concesiune nu au achitat timp de șapte ani consecutivi taxa prevăzută de art. 19 alin. 2;
f) menținerea în stare de neîngrijire timp de 7 ani, de părăsire sau de degradare a respectiv/e concesionat/e.
(Regulamentul cimitirelor din Biserica Ortodoxă Română)
Mulțumesc pentru răspuns, dar actul de concesiune nu prevedea nici-o taxă anuală și mama mea n-a trebuit să plătească nimic timp de 20 de ani până a murit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu trebuie sa prevada ..acest lucru se putea afla de la parohia in raza caruia se afala locul de veci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, familia mea are de generatii un lot de sase locuri ... mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Familia mea are de generatii un lot de sase locuri de veci intr-un vechi cimitir parohial ( aici sunt inhumati bunici, matusi…) . Acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Concesiune loc de veci bună ziua, În urma decesului părinților mei, am primit în ... medalin medalin Bună ziua, În urma decesului părinților mei, am primit în concesiune în 2010 de la Parohia Goleasca jud. Argeș, un loc de veci cu 2 morminte în ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire loc de veci naejcon naejcon Buna ziua, Exista un act normativ care sa reglementeze dreptul de mostenire pentru una sau mai multe generatii, a unui loc de veci concesionat intr-un ... (vezi toată discuția)