Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Imi poate spune cineva in cat timp de la primirea deciziei de către pensionar...

Buna ziua,

Imi poate spune cineva in cat timp de la primirea deciziei de către pensionar, casa de pensii MAI poate depune contestatie in aș anula propria decizie? Știu că pensionarul poate depune contestatie in termen de 10 zile(așa scrie in decizie) daca nu este de acord cu decizia, dar casa de pensii in cat timp poate depune contestatie in aș anula decizia de pensionare, nu scrie. Mă poate ajuta cineva cu aceasta dilema? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:19, 27 Noiembrie 2025
Casa nu va depune niciodata contestatie la decizia de pensionare a unei persoane.
Casa va emite o decizie revizuie daca ceva nu este in regula.
Casa nu va anula niciodata o decizie, doar o va revizui.
Buna ziua. Ei solicita in instanta(tribunal) anularea deciziei de pensie aprobată tot de ei pe motiv că nu aveam dreptul în acel moment să ies la pensie anticipat parțial și restituirea sumelor bănești de la data intrării în plata și până în prezent.

Carp Mircea a scris:

Casa nu va depune niciodata contestatie la decizia de pensionare a unei persoane.
Casa va emite o decizie revizuie daca ceva nu este in regula.
Casa nu va anula niciodata o decizie, doar o va revizui.

Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2025
Alin198010, utilizator
Nu există un termen prevăzut în lege pentru depunerea unei contestații de către cei de la casa locală pentru anularea unei decizii de deschidere drepturi.. Nefiind nicio prevedere nici privind anularea unei decizii de către cei de la casa locală, au fost nevoiți să apeleleze la instanță. Nu am întâlnit un astfel de caz. Este Interpretarea mea.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2025
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Erori in calculul pensiei GCC GCC Buna ziua! Am si eu o dilema. In urma introducerii unei cereri de recalculare a pensiei anticipate partial si trecere la pensia limita de varsta ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Anulare pensie pentu limita de varsta si munca depusa/2000 - plangere penala pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti gxg2015 gxg2015 Buna ziua, Va transmit mai jos o speta a tatalui meu in speranta ca va primi informatiile solicitate in finalul mesajului. \"Am o sentinta si decizie ... (vezi toată discuția)
Aplicarea oug nr. 59/2011 arseneconstanta arseneconstanta OUG 59/2011 zice că ”....se revizuiesc pensiile recalculate în baza legii 119/2010...”.Întrebarea mea este următoarea: cum se poate aplica ... (vezi toată discuția)