Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt mostenitor (tata decedat) al unui imobil si al ...

Buna ziua.Sunt mostenitor(tata decedat) al unui imobil si al unui teren pentru care in planul cadastral existent in acte nu apare o constructie care a fost facuta fara autorizatie de constructie.Cum trebuie procedat pt. a intra in legalitate.
Multumesc anticipat pt. ajutor
Cel mai recent răspuns: dorumihalache , utilizator 23:30, 29 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura este destul de complicată, birocratică și consumatoare de timp. De asemenea depinde de o serie de variabile, prima dintre ele fiind dacă clădirea a fost edificată înainte sau după data de 01 august 2001, dar cu o vechime de cel puțin 3 ani. Dar în niciun caz imposibil de realizat.
Forumul nu este locul de discuții și explicații exhaustive.
Experiența mea profesională și licența în Drept încă nu-mi permit să obțin statutul de consultant.

Dacă considerați necesar, mă puteți contacta în privat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2025
dorumihalache, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa FarcasLiliana FarcasLiliana Buna ziua, M-ar interesa ceva detalii despre procesul de intabulare a unei case, acte, costuri etc. Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare cand nu am respectat proiectul si am construit si fara autorizatie mihai2063 mihai2063 Buna ziua!Am obtinut o autorizatie de constructie de la primarie cu toate avizele care se cereau in 1992.am construit o casa dar nu am respectat proiectul ... (vezi toată discuția)
Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)