Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intr un divorț care este din vina ambelor părți ...

Buna ziua! Am și eu o mare nelămurire și va rog daca puteți să mă ajutați cu un răspuns.Intr un divorț,care este din vina ambelor părți,dar fosta sotie a venit cu dovezi că am inselat o chiar daca noi nu mai aveam relații conjugale,poate admite judecătorul daune morale de 8000 euro?
Mă sfătuiți să fac apel?
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:04, 29 Noiembrie 2025
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In functie de temeiul de drept, de probele administrate,, de durata casatoriei, de impactul in viata sotiei a relatiei dvs extraconjugale si a schimbarilor determinate de divort, da- poate obtine daune morale.

Va sfatuiesc sa asteptati solutia, apoi motivarea hotararii si dupa ce o primiti sa mergeti la un avocat si sa discutati intr un cadru confidential si profesional ce puteti face pe mai departe.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vreau sa va mai întreb dacă o pot da in judecata pentru violarea intimității? Mi a umblat in telefon și mi a luat tot ce a crezut ea că o ajuta in instanță.Dupa ce am inselat.o a mai stat 6 luni in căminul conjugal să strângă probe și după a plecat.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citesc si ma crucesc.....Deci exa nu mai accepta relatii intime, exul in acest caz incepe o noua relatie, iar pentru ca nu a acceptat abstinenta impusa, exa ii cere daune morale. Culmea tupeului, o caracteristica a relatiilor interumane actuale. Dumneaei poate cere orice, numai ca decide judecatorul. Eu, daca as fi judecator i-as respinge cererea, numai ca nu judec eu. Asteptati hotararea judecatoreasca si apoi veti decide ce veti face. In ceea ce priveste "violarea intimitatii" puteati foarte bine sa va setati autentificarea cu amprenta si astfel datele din telefon ar fi fost in siguranta. Dumneavoastra aveti accesul la justitie neingradit, deci o puteti da in judecata pentru orice motiv. Mai departe hotaraste instanta. Succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
si eu citesc si ma crucesc! nu cunoastem motivul pt care partile nu mai aveau relatii intime, dar domnul putea sa incheie vechea relatie inainte sa inceapa una noua! nu credeti ca asa era moral??
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți face plângere penală pentru violarea secretului corespondenței, art. 302 Cod penal.

Alte discuții în legătură

Exista infractiunea de complicitate la adulter (amant)? mihai335 mihai335 De ceva vreme am o relatie cu o persoana. Intr-o zi am observat intr-o masina o persoana care ma fotografia in compania acesteia. Sa n-o lungesc, am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei copilului de 12 ani petravram petravram Sotia s-a separat de mine impreuna cu baiatul de 12 ani, parasind domiciliul conjugal. Mentionez ca are 2 procese verbale de la politie, care a fost solicitata ... (vezi toată discuția)
Divort, credit Maya89 Maya89 Buna seara. Doresc sa primesc lamuriri cu privire la situatia urmatoare. Doi soti au luat un credit ipotecar. Unul dintre soti este coplatitor. Sotul ... (vezi toată discuția)