Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

As dori sa va intreb daca la schimbarea gradului ...

Buna ziua,, As dori sa va intreb daca la schimbarea gradului de invaliditate gradul 2 la gradul 3 cuantumul pensiei se modifica. Mentionez ca am 30 de ani contributivi, fara stagiu potential.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:23, 28 Noiembrie 2025
Cand v-ati deschis drepturile la pensie de invaliditate gradul II ?
Anul acesta, revizuire anul viitor.

Carp Mircea a scris:

Anul acesta, revizuire anul viitor.

Carp Mircea a scris:

În Interpretarea mea cuantumul pensiei nu se va modifica. Doar stagiul potențial putea modifica cuantumul pensiei
La gradul 3 de invaliditate pensia va fi mai mică, că se aplică alt procent.
O să vedeți pe decizia de pdnsionare.
Se emite decizie nouă la schimbarea gradului, se recalculează totul de la zero, exact ca la prima cerere de pensionare.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate VeroRAM VeroRAM Buna seara . As avea o intrebare. In anul 2010 am iesit in pensie de invaliditate cu 580 de lei fiind incadrat in gradul 2 . Cu toate ca eram bolnav in 2012 ... (vezi toată discuția)
Diferenta pensie invaliditate gr ii.gr iii romeoiorgu romeoiorgu Buna ziua! doresc sa stiu care este diferenta (ma refer la suma de bani primita) intre pensia de invaliditate gr II si cea de gr III. Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate todea daniel todea daniel Buna ziua.Numele meu este Todea Daniel Marius,pensionar pe caz de boala,din 2003.Initial gradul obtinut a fost gradul 2.In 2005,la cererea mea,am trecut la ... (vezi toată discuția)