Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Va trebui sa ma inregistrez ca platitor de TVA?

Buna ziua,
Am primit anul acesta mostenire o casa si teren extravilan de la parinti.
Casa am vandut-o imediat ( nu am locuit eu in ea ) cu suma de 20.000 euro si doresc sa vand si terenul tot anul acesta .
Va trebui sa ma inregistrez ca platitor de TVA?
Ce impozite si taxe va trebui sa platesc ( impozit pe venit si tva)
multumesc!

Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ibirsan , utilizator 17:45, 27 Noiembrie 2025
Buna ziua

Nu trebuie. Vanzarea unor mosteniri nu se considera acte de comert, ci vanzare din patrimoniul propriu.
Va multumesc pentru raspuns!

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Nu trebuie. Vanzarea unor mosteniri nu se considera acte de comert, ci vanzare din patrimoniul propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa (impozit) pe vanzare locuinta? ContSters740 ContSters740 In 2004 am cumparat o casa. Cateva luni mai tarziu am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara in favoarea imprumutatorului. In anul 2005 am vandut ... (vezi toată discuția)
Partajarea averii de pe urma parintilor popescu_alexandru popescu_alexandru Va deranjez cu o problema legata de partajarea averii intre doi frati care nu prea se inteleg. Bunurile succesorale sunt reprezentate de un teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa fiu pfa ca sa pot vinde mai multe apartamente? mariussa mariussa Am nevoie de ajutorul dvs.Sa va explic problemea mea. Sunt persoana fizica neautorizata care in 2014 am cumparat o proprietate pe care se afla o ... (vezi toată discuția)