Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc in care mare parte din apartamente sunt in continuare detinute de dezvoltator, care le inchiriaza si administreaza blocul. Eu sunt proprietar.
Pe la baie, prin orificiul ventilatorului din tavan, intra tot felul de mirosuri, de la mancare pana la fum de tigara. Foarte puternice, nu este un moft, pur si simplu cu usa inchisa acolo intra mai departe in restul apartamentului. Calitatea vietii a ajuns sa fie atat de scazuta incat luam in considerare sa ne mutam.
Dezvoltatorul/administratorul nu refuza explicit sa repare aceasta ventilatie, dar nu face nimic in acest sens. La inceput am crezut ca este vorba despre o folosire excesiva/necorespunzatoare a acestei ventilatii de catre vecini, dar in timp m-am lamurit ca tirajul este de asa natura incat orice miros in loc sa se evacueze in sus si afara, vine la mine in baie. Nici macar nu stim de la cine, daca din mai multe apartamente, daca doar de la bai sau si de hote, nu am acces la schite,
Fiindca pur si simplu nu mai puteam, am astupat aceasta gaura si mirosul continua sa se infiltreze pur si simplu prin tavan.
Suntem disperati, avem nevoie de ajutor sa intelegem cum putem aborda problema structurat, calm, dar ferm, in asa fel incat sa determinam dezvoltatorul sa repare aceasta situatie.
Notificati dezvoltatorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa rezolve problema ventilatiei comune pana la data de ... (puneti untermen rezonabil), in caz contrar urmand sa deschideti actiune in instanta si sa cereti daune materiale si/ sau daune morale.
In PV de receptie finala a blocului si preluare de proprietari/ asociatie de proprietari, ar trebui sa existe mentiuni legate de termene de garantie si de rezolvare vicii ascunse si/ sau functionari defectuoase.
Montare hota.
Costy16
Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire?
Este legal acest lucru?
Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în ... (vezi toată discuția)