Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am avut un proces pt tutela nepotului din partea soțului ...

Buna.seara.am avut un proces pt tutela nepotului din partea soțului care s-a încheiat în urma apelului cu numirea părții adverse ( bunica paternă) ca tutore al minorului. Bunica fiind intervenient in acest proces.avocata dânsei și-a exprimat dorința de a nu cere cheltuieli de judecată în timpul procesului.dupa primirea deciziei m-a sunat sa ceara civilizat și omenește aceste cheltuieli.este corect așa ceva? Mai poate cere într-o altă instanță cheltuieli de judecată? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:19, 29 Noiembrie 2025
Nu poate să mai ceară în instanță dar vă poate cere dvs. Aveți opțiunea să achitați chltuielile sau nu, nu sunteți obligată. Verificați totuși dacă a cerut instanței acordarea cheltuielilor pe cale separată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept tutela dupa moartea mamei mariams70 mariams70 buna ziua,as dori sa intreb daca dupa moartea mamei o fetita de 10 ani ramane in grija unui unchi acesta din urma are drept sa ceara in instanta tutela ... (vezi toată discuția)
Succesiune - mostenitor minor ContSters45263 ContSters45263 Este obligatoriu ca inainte de deschiderea succesiunii sotul supravietuitor sa ceara numirea sa ca tutore al mostenitorului minor? Multumesc! (vezi toată discuția)
Custodie Loda Loda Buna! Am inteles ca se poate sa las custodia unui copil minor prin testament cui vreau eu. e adevarat? ce tb sa fac? multumesc! (vezi toată discuția)