Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicarea de inscrisuri documente probe inainte de pronuntare, dar dupa incheierea dezbaterilor

Buna dimineata si va multumesc, dragi maestri avocati pentru raspunsurile dumneavoastra. Notele scrise si concluziile scrise sunt permise pana la pronuntare. Clar! Care e situatia unor inscrisuri/documente/probe? Se pot depune pana la pronuntare? Noul cod de procedura civila are in vedere sanctiunea neluarii in considerare daca s-a terminat cercetarea procesului. Depinde de vointa judecatorului sa deroge sau nu de la aceasta regula ?
Cel mai recent răspuns: gbar , utilizator 14:59, 29 Noiembrie 2025
Sunt 2 înscrisuri noi doveditoare.
Primul este cel dat de Primărie.
Al doilea înscris e un proces verbal.
Înscrisurile nu au legătură unul cu altul.

Deci, nu există nici o corelație. Nici nu trebuie sa fie. Cod proc civilă recomanda in exercitarea căilor de atac invocarea tuturor motivelor de retractare.

Prin aceeași cerere de revizuire se pot invoca motive diferite. In cazul de față, diferența e data de cele 2 înscrisuri

In cererea de revizuire am dat înscrisul de la PMB . Am menționat și procesul verbal, reținut, având speranța că pârâtul îl va depune, sau instanța îl va solicita.

Cabinet Individual de Avocat_ G Stelea a scris:

Nu inteleg cum se coreleaza "document intern" cu "inscris in posesia PMB", dar va urez succes in litigiu !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concluzii scrise Samulea Samulea Buna ziua In cadrul unui proces incheiat recent am solicitat instantei sa imi acorde dreptul de a depune concluzii scrise, solicitare acceptata in cadrul ... (vezi toată discuția)
Raspuns la intampinare sau note si concluzii? Marius M Marius M Un prieten a chemat in judecata Casa de pensii pentru recalcularea pensiei, aratand in cerere ca aceasta institutie trebuia sa aplice din oficiu o majorare... ... (vezi toată discuția)
Cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte inscrisuri? t_zdru t_zdru exista vreo modalitate ca in perioada care incepe de la sedinta de apel pina la pronuntarea sentintei ( o saptamina) de schimbare a avocatului sau de ... (vezi toată discuția)