Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt căsătorită și mama mea dorește să îmi faca donatie ...

Sunt căsătorită și mama mea dorește să îmi faca donate pentru un imobil.Poate fi executat acest bun pentru datoriile socrilor mei in urma unor credite neachitate,bunurile lor licitate,vândute ,dar sub prețul la care erau evaluate.Ce se întâmplă după moartea lor ?Cu specificația că copii lor nu au nimic de moștenit?Ceea ce primesc in mod expres de la mama mea sub forma de donație ,este considerat bun comun și poate fi executat o cota parte a soțului meu,in cazul decesului părinților lui?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2025
elevan, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:48, 30 Noiembrie 2025
Chiar și așa,daca mor eu,soțul meu are cota parte?Cu mențiunea că avem doi copii.
În acest caz de nedorit, soțul moștenește un sfert din bunurile dumneavoastră iar celelalte 3 sferturi se împart egal între cei doi copii. Însă soțul are și opțiunea de a renunța la partea sa în favoarea copiilor.

elevan a scris:

Chiar și așa,daca mor eu,soțul meu are cota parte?Cu mențiunea că avem doi copii.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, are dreptul la 1/4. Iar copiii la 3/4.
Cu excepție situației in care renunta la succesiune, caz in care vor mosteni doar copiii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Gabriela_C Gabriela_C Buna ziua, In urma decesului sotului meu, au ramas doi copii si eu, mama lor. Sotul meu detinea un imobil si un teren, ambele mostenite de la parinti. A ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune cris_sa cris_sa Buna ziua, am o intrebare referitoare la renuntarea la succesiune in urma mamei decedata pe 23 feb 2010. am inteles ca daca in termenul de 6 luni de la ... (vezi toată discuția)
Succesiune ilkeigabi ilkeigabi Buna ziua, in urma cu trei luni a decedat sotia,acum urmind sa aibe loc succesiunea.avem o fata in virsta de 19 ani, traiesc socrii (mama si tatal ... (vezi toată discuția)