Buna seara.Sunt în concubinaj de 17 ani din care a rezultat un copil de 16 ani.Noi părinții nu ne mai înțelegem și vrem sa ne departim. Întrebarea mea ar fii cum as putea sa-i cer pensia alimentara și copilul sa rămână la mine?Nu as vrea sa târăsc copilul prin instanta sa sufere mai mult decât o va face oricum ca sigur nu ai va fii ușor? Adică o înțelegere scrisa între noi părinții. Țin sa precizez ca nu facem partaj.Noi unde locuim acum este pe numele meu prin donație de la sora mea.
Daca exista intelegere, nu aveti nevoie de una scrisa. Daca nu, numai instanta e calea. Daca nu vreti sa ajunga copilul in instanta, mai asteptati 2 ani si copilul poate cere singur pensie.
Înțelegere verbala exista acum la început dar eu vreau siguranță pe viitor.Cine știe pe viitor cum se răzgândește și nu mai da nici o pensie.Am înțeles ca pana la 18 ani se plătește pensia alimentara.
gi-jane2 a scris:
Daca exista intelegere, nu aveti nevoie de una scrisa. Daca nu, numai instanta e calea. Daca nu vreti sa ajunga copilul in instanta, mai asteptati 2 ani si copilul poate cere singur pensie.
Va cer ajutorul!
doru voinea
m-am despartit de sotie acum 2.5 luni. a plecat la parintii ei si nu s-a mai intors. in urma casatoriei noastre ,rezulta doi coppii minori. cand a plecat nu a ... (vezi toată discuția)
Mostenire
9999
suntem 2 surori iar tatal nostru a zis ca ii face acte mamei pe casa,dar problema este ca tatal nostru mai are in copil din prima casatorie care ii poarta ... (vezi toată discuția)