Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt în concubinaj de 17 ani din care a rezultat un copil ...

Buna seara.Sunt în concubinaj de 17 ani din care a rezultat un copil de 16 ani.Noi părinții nu ne mai înțelegem și vrem sa ne departim. Întrebarea mea ar fii cum as putea sa-i cer pensia alimentara și copilul sa rămână la mine?Nu as vrea sa târăsc copilul prin instanta sa sufere mai mult decât o va face oricum ca sigur nu ai va fii ușor? Adică o înțelegere scrisa între noi părinții. Țin sa precizez ca nu facem partaj.Noi unde locuim acum este pe numele meu prin donație de la sora mea.
Cel mai recent răspuns: Roxanalupu2828 , utilizator 18:09, 29 Noiembrie 2025
Daca exista intelegere, nu aveti nevoie de una scrisa. Daca nu, numai instanta e calea. Daca nu vreti sa ajunga copilul in instanta, mai asteptati 2 ani si copilul poate cere singur pensie.
Înțelegere verbala exista acum la început dar eu vreau siguranță pe viitor.Cine știe pe viitor cum se răzgândește și nu mai da nici o pensie.Am înțeles ca pana la 18 ani se plătește pensia alimentara.

gi-jane2 a scris:

Daca exista intelegere, nu aveti nevoie de una scrisa. Daca nu, numai instanta e calea. Daca nu vreti sa ajunga copilul in instanta, mai asteptati 2 ani si copilul poate cere singur pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despartirea in concubinaj cu un minor implicat. kami2909 kami2909 Buna ziua, Am o relatie de concubinaj din care a rezultat un copil. In prezent minorul are aproape 2 ani si locuim in casa tatalui. Recent tatal mi-a ... (vezi toată discuția)
Va cer ajutorul! doru voinea doru voinea m-am despartit de sotie acum 2.5 luni. a plecat la parintii ei si nu s-a mai intors. in urma casatoriei noastre ,rezulta doi coppii minori. cand a plecat nu a ... (vezi toată discuția)
Mostenire 9999 9999 suntem 2 surori iar tatal nostru a zis ca ii face acte mamei pe casa,dar problema este ca tatal nostru mai are in copil din prima casatorie care ii poarta ... (vezi toată discuția)