Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot da in judecata casa de pensii pentru a face o ...

Bună ziua.
Pot da in judecata casa de pensii pentru a face o contestație la decizia de pensionare,după termenul limita de 45 de zile deoarece în ultimele 10 zile ale termenului am fost internat in spital și nu am putut ajunge la judecătorie?
Cel mai recent răspuns: E1mic , utilizator 18:22, 2 Decembrie 2025
Puteti, dar se respinge actiunea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti probe ca ceva este in neregula/nelegalitate ?
Daca aveti probe se poate rezolva pe cale amiabila.

Carp Mircea a scris:

Aveti probe ca ceva este in neregula/nelegalitate ?
Daca aveti probe se poate rezolva pe cale amiabila.

Mulțumesc!

Păi dacă am fost în imposibilitate de a deschide o acțiune în instanță, datorită stării de sănătate (internat în spital ultimele 10 zile) nu pot obține o derogare??
Cabinet Individual de Avocat_ G Stelea a scris:

Puteti, dar se respinge actiunea.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simultan cu actiunea, depuneti o cerere de repunere in termen. In baza verificarii intregii situatii de fapt, instanta de judecata este singura care poate analiza si decide daca impiedicarea care a condus la depasirea termenului are motive temeinic justificate si sa va repuna in termenul de exercitare a actiunii. Trebuie sa o faceti in maxim 15 zile de la data la care incetat impiedicarea care v-a adus in afara termenului.

Alte discuții în legătură

Doua intampinari si cerere reconventionala masayoshi masayoshi Doresc sa stiu daca pot sa depun simultan cu avocatul meu propria intampinare, si sa fie ambele considerate de instanta. Deasemenea doresc sa fac cerere ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol monacristea monacristea Am calitatea de reclamant in actiunea de divort. La al doilea termen nu m-am prezentat si cauza a fost suspendata. Am facut cerere de repunere pe rol si am ... (vezi toată discuția)
Apel peste termenul legal melinaR melinaR apelul formulat de partea vatamata si de procuror la o sentinta penala din data de 15.11.2007 este formulata la data de 26.06.2008 ce se poate face procesul in ... (vezi toată discuția)