Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

În baza legii legii nr. 196/2018., art. 110, in care ...

Buna ziua, in baza legii legii nr. 196/2018., art. 110, in care spune se abroga Legea nr. 230/2007, la art. 107, ne spune la pct. c) președinții asociațiilor de proprietari sunt obligați să actualizeze, în baza actelor de proprietate asupra locuințelor și/sau spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință din condominiu, toate informațiile privind proprietățile, suprafețele și cotele-părți indivize aferente acestora, în vederea calculului cotelor de contribuție la cheltuielile asociației pentru respectiva locuință.
Iar la art. 108 spune ca: (1) În termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în colaborare cu asociațiile profesionale și de reprezentare ale asociațiilor de proprietari, propun actualizarea standardului ocupațional privind ocupația de administrator de condominii.
(2) În termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi se emite un ordin al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice privind aprobarea conținutului-cadru al statutului și al regulamentului de condominiu.
Intrebare: Daca in condominiul meu nu s-a schimbat nimic, pentru ca suprafetele sunt aceleasi, proprietarii sun aceiasi, ce mai trebuie sa fac ca banca sa-mi deblocheze contul. Am depus o multime de documente (online) la judecatoria sector 4, si nu am primit nici un raspuns. Ce pot sa mai depun in aceasta situatie, Ce trebuie sa fac pentru actualizare statut? Am statutul din 1998 scris de mana, de la ministerul de finante CUI, hotatarea judecatoreasca, etc.
Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce mai trebuie sau ce trebuie facut? (pas cu pas)
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Normele de aplicare ale legii 196/2018 ! vasile14belciug vasile14belciug Vă rog să mă ajutați să intru în posesia NORMELOR DE APLICARE ALE LEGII 196/2018 ! Vă mulțumesc frumos ! (vezi toată discuția)
Norme metodologice legea 196/2018 aristica1957 aristica1957 Pentru aplicarea legii 196/2018 trebuie norme metodologice (vezi toată discuția)
Termen de aplicare pentru legea 196/2018 Ion Artene Ion Artene Buna Ziua. Care este termenul in care asociatiile de proprietari trebuie sa-si refaca statutul si celelalte documente in conformitate cu noua lege a ... (vezi toată discuția)