Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus un autoturism sub influența băuturilor ...

Buna ziua! Am condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice la aparat a ieșit 0,56 iar la sânge prima probă 1,33 iar a doua 1,15. Am 55 ani nu am avut nici o amendă și nici un avertisment, am recunoscut fapta. Care ar putea fi sentințele? Procurorul a trimis dosarul către judecătorie. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 15:03, 2 Decembrie 2025
Buna ziua

Luati neaparat legatura cu un avocat.

In privinta pedepsei veti scapa cel mai probabil cu suspendare plus anularea permisului.
Am un avocat care m-am speriat că s-a schimbat legislația în anul 2024 și că e tot posibilul sa iau pedeapsa cu executare. Pot spune că m-au ținut cu dosarul la poliție din februarie până în noiembrie și abia atunci a plecat spre procuratura. Nu știu cum să procedez in continuare? Cred că ar trebui sa schimb avocatul.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Luati neaparat legatura cu un avocat.

In privinta pedepsei veti scapa cel mai probabil cu suspendare plus anularea permisului.

Buna ziua

Da, au fost facute mai multe modificari ale codului penal.

Inainte se puteau dispune mai multe solutii:
- amenda penala
- amanarea aplicarii
- etc

Acum nu se mai pot dispune cele de mai sus. Deci veti fi condamnat la inchisoare insa aveti sansa sa se dispuna suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Nu confundati amanarea aplicarii cu suspendarea.

In cele din urma depinde si situatia de fapt. Daca nu ati facut accident, nu efectuati transport public de persoane sau substante periculoase si ati fost depistat la un control de rutina, sansele sunt sa scapati cu suspendare.

De anularea permisului nu veti scapa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat pentru consum de bauturi alcoolice ciprian000 ciprian000 in august 2018 la un control de rutina am fost surprins conducand autovehiculul dupa ce am consumat niste bere. in aerul expirat a iesit 0.59 iar la sange ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului elaorlea elaorlea Buna seara, Am si eu o intrebare....In data de 8.06.2014 am fost oprit de Politia rutiera pentru un control de rutina. Am fost depistat cu o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcool la volan, redobândire permis Sebastian 1983 Sebastian 1983 Ce pedeapsa primesc , daca am fost prins in trafic sub influenta bauturilor alcoolice, am fost depistat cu 0,46 mg/ aer respirat! Si la sange 0,95 respectiv ... (vezi toată discuția)