Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiune comisa cu intentie?

Buna ziua. Conducerea unui autovehicul pe drumul public cu permisul suspendat, infractiune condamnata cu amanarea aplicarii pedepsei, este considerata "infractiune comisa cu intentie"? Multumesc.
Este infractiune care poate duce la condamnare cu executare.
Va multumesc de raspuns. Dar tema, intrebarea, este, daca fapta intra in categoria infractiunilor comise cu intentie, sau din culpa. Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evident că infracțiunea este cu intenție.
Nu știa că are permisul suspendat?
Normal ca da. Dar cine spune ca este cu "intentie"? O despicare a firului in patru se poate? Multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Logica spune că este infracțiune cu intenție. Nu vă puteți urca la volan fără permis și să susțineți: n-am știut că nu am voie... Pe cale de consecință, când ați condus deși nu aveați dreptul de a conduce ați făcut-o având această intenție.

Dacă situația ar fi din culpă. înseamnă că nu ați știut că în acel moment conduceți, doar v-au scăpat mâinile pe volan și, din greșeală, ați învârtit puțin, fără să fi vrut vreun moment să conduceți autovehiculul.

Nu îmi e clar de ce vă era necesară despicarea...

Alte discuții în legătură

Cu permisul suspendat? adriano88 adriano88 efectuam o depasire peste linia continua am fost filmat , de catre politisti oprit imediat ,sanctionat cu luarea permisului pe 30 zile dar permisul nu il aveam ... (vezi toată discuția)
Prins de politia cu permis suspendat csongi1985 csongi1985 buna am o lamurire in data de 1 mai 2015 am mi sa suspendat permisul pe30de zile pentru ca am trecut pe culoarea rosie am primit o dovada pana in 15mai si in ... (vezi toată discuția)
Pot da de permis florinio28 florinio28 am permisu categoria b suspendat pe un an pentru alcol,pot da de carnet profesionist si daca da pot pot sa conduc ? (vezi toată discuția)