Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cât timp are voie o bancă să țină contul blocat?

Bună seara,
Aș avea nevoie de o părere legată de cât timp are voie o bancă să țină contul blocat.
Situația pe scurt: titularul unui cont (persoană în vârstă) a fost sunat de bancă, i s-au pus câteva întrebări despre utilizarea contului, nu s-a descurcat să răspundă, a intervenit o rudă pe telefon, iar la scurt timp contul a fost blocat „pentru verificări”.
De atunci nu i s-a comunicat motivul blocării, nici un termen de finalizare și nici nu i s-au cerut documente suplimentare. De fiecare dată răspunsul este doar „verificări în curs”.
Întrebarea mea principală: există un termen maxim în care banca poate ține contul blocat fără motiv clar și fără să ceară acte? Mențiune importantă: nu există tranzacții suspecte, nu sunt depuneri din surse externe, iar banii din cont provin exclusiv din bonusuri acordate de bancă în cadrul campaniei oficiale (deci nu vorbim de transferuri, vânzări, operațiuni riscante etc.).
Mulțumesc anticipat pentru orice lămurire.

Alte discuții în legătură

Banca mi-a poprit banii din conturi fara sa am datorii anaf/stat Anca114 Anca114 Banca mi-a blocat 4 conturi , 3 valuta si 1 in ron , pe motiv ca am avut o tranzactie suspecta ( valoarea mai mica de 10,000 € ). Ce treaba ai sumele din ... (vezi toată discuția)
Imprumut firma in euro Mihaela1772000 Mihaela1772000 Buna ziua, Ca asociat, pot imprumuta firmei o suma in euro? Ma intereseaza daca pot depune euro in contul de euro al firmei pentru a putea plati o factura ... (vezi toată discuția)
Pot fi poprite veniturile din activitati sezoniere mihaela1972 mihaela1972 am avut un contract de 3 luni cu o norma de 6 ore pe zi ( contract sezonier) salariul s-a virat in cont la raiffeisen, si banca l-a oprit integral pentru o ... (vezi toată discuția)