Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o situatie cu un vecin. Casa bunicii la care s-a ...

Buna ziua,
am o situatie cu un vecin. Casa bunicii la care s-a facut proiectul pt instalatia de apa si racordarea la canalizare in anii 1970, cu acordul fostului proprietar de la casa vecina, s-a schimbat teava de canalizare si s-a oferit acordul de a trece teava de canalizare, subteran, pe terenul vecinului( prin curtea vecina). In urma unor litigii aparute dupa niste constructii vecine care nu respecta distanta intre proprietati, vecinul ( noul proprietar) fiind actionat de inspectoratul de stat in constructii, a blocat canalizarea. Vecinul cu pricina este proprietar din anii 1980( dupa schimbarea tevii de canalizare si dupa primirea acordului de trecere pe subteran pe proprietatea respectiva). Se cere acordul de trecere prin subteran de la fiecare proprietar in parte? De asemenea, specific ca proprietatea este in pante de 3.5m, canalizarea neputand fi racordata la strada la care avem iesire, fiind si 60 m pana la strada. AM incercat sa solicitam compania de apa pt curatarea canalizarii prin vidanjare, doar ca acest lucru este imposibil din cauza distantei de 60 m pana in strada. Cum am putea sa solicitam deblocarea canalizarii? Mentionez ca am intrebat la compania de apa, doar ca raspunsul nu a fost favorabil.
Cel mai recent răspuns: andreea.bojor , utilizator 19:20, 7 Decembrie 2025
Sunteti in situatia unei servituti dobandite prin inscris sau prin uzucapiune. Nu este clar daca vorbiti despre mai multi/diferiti proprietari pentru acelasi lot aservit, sau despre mai multi/diferiti proprietari ai mai multor loturi vecine aservite si traversate de conducta de canalizare. Daca traversarea nu va este respectata de buna voie veti fi nevoiti sa deschideti o actiune in instanta.
E vb de proprietăți diferite si individuale, amplasate în pantă.
E vb de proprietăți diferite si individuale, amplasate în pantă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare apa si canalizare obligatorie? buna ziua, sunt in procesul ... GabrielNicolae GabrielNicolae Racordare apa SI canalizare obligatorie? Buna ziua, Sunt in procesul constructiei casei. Incerc sa ma racordez la apa, dar cei de la compania de apa imi ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsificata dpasztor dpasztor Primaria a pretins acordul scris al tuturor coproprietarilor de drum pentru amplasarea unei tevi de gaz subterana. Doi dintre vecinii mei au obtinut ... (vezi toată discuția)
Drept civil niscov niscov In anul 1982 m-am mutat cu parintii mei in locuinta noua.La un an dupa mutare tatal meu si un alt vecin au cerut voie verbal unui alt vecin, care are casa in ... (vezi toată discuția)