avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recunoastere datorie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recunoastere datorie

buna ziua,

conform contractului incheiat, serviciile prestate urmau sa fie achitate prin emiterea de bilete la ordin scadente la data x. din motive obiective trebuie inlocuita modalitatea de plata. scadenta fiind mare, beneficiarul nu are nici un interes sa o reduca iar eu in lipsa BO trebuie sa gasesc ceva similar.

ma gandeam ca pentru fiecare factura sa se semneze un act autentic de recunoastere a datoriei in suma de .. , cu scadenta la data x.
este ok? actul autentic de recunoasere a datoriei este titlu executoriu in baza legii? practic, in cazul in care nu se achita datoria la scadenta, investesc actul autentic cu formula executorie si atat?

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Alexandru Tuta , Consilier juridic 17:51, 20 Martie 2012
multumesc mult.
deci, de la capat :) .....as putea in schimb sa fac un act aditional autentic la contract in care sa prevad ca sumele pentru care nu se mai poate emite bilet la ordin se vor achita la data de..... nu e recunoastere a datoriei, e modificarea scadentei si a modalitatii de plata.
fiind un act autentic, este titlu executoriu, corect?
il investesc si atat?

multumesc din nou

Titlul executoriu este inscrisul care permite punerea in executare silita a creantei pe care o constata. Potrivit legislatiei actuale principalele titluri executorii sunt urmatoarele:
- hotararile judecatoresti
-actele autentificate de notarul public
-hotararile arbitrale
- hotararile judecatoresti straine
-efectele de comert – cambia, biletul la ordin, cecul
-decizia de imputare
....si pentru cei cu mai putina experienta care incearca tot timpul sa mai invete ceva... si de pe acest forum :)
raspunsul la ce ziceam mai sus:
"as putea in schimb sa fac un act aditional autentic la contract in care sa prevad ca sumele pentru care nu se mai poate emite bilet la ordin se vor achita la data de..... nu e recunoastere a datoriei, e modificarea scadentei si a modalitatii de plata.
fiind un act autentic, este titlu executoriu, corect?
il investesc si atat?"

este da?

multumesc mult
buna ziua,stiu ca este o alta tema,dar....am si eu o problema.Am cumparat cu cumnatul meu o licenta pentru renovari de usi, el nefiind cetatean slovac am scris-o pe numele meu-ca aveam asociatie deschisa in Slovacia,el a facut un imprumut de 22000 de euro-si eu am bagat la fel.Banii s-au cheltiut pe materiale samd.deci se vad-ca sunt scule .Dupa un an de zile el a plecat cu scandal,,asa cum numai la noi se vede,,si ca vrea banii inapoi.Am facut cu el o hartie pe care am semnat ca o sa-i intorc banii-in perioada de,dar criza...asta e asa ca nu mai am avut bani sa i platesc,el ma inainteaza in instanta,ce sa fac?eu pe el pe hartiile de licenta il am semnat,dar nu recunoaste ca am cheltuit si eu.cum credeti ca se v-a termina?
Faceti o conventie de recunoastere a datoriei la notariat, act in care societatea debitoare isi asuma ferm obligatia de plata la o data certa. Actul notarial este titlu executoriu cf. art. 66 din Lg 36/ 1995 si nu se mai investe cu formula executorie, mergeti direct la executor:" Art. 66. Actul autentificat de notarul public care constată o creanţă certă şi lichidă are putere de titlu executoriu la data exigibilităţii acesteia." Puteti mentiona ca datoria deriva din contractul x .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi simi82 simi82 Ma puteti ajuta... vreau sa fac poprire pe conturi unei firme debitoare. Ma intereseaza daca poate face lucrul acesta un consilier juridic sau executorul? Tin ... (vezi toată discuția)
Sume necuvenite birsanclaudia birsanclaudia Am o situatie ciudata la o societate a carei contabilitate o asigur: societatea incaseaza in contul bancar de la alta societate sume care nu reprezinta creante ... (vezi toată discuția)
Insolventa pentru bilet la ordin refuzat monicaelenastan monicaelenastan Buna ziua, am patru bilete la ordin, cu date scadente diferite, care s-au intors de la banca cu mentiunea \"refuz total\". Optiunea mea este de a face cerere ... (vezi toată discuția)