avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL

Buna ziua
Am depus dosarul pentru aceasta indemnizatie, dar as vrea sa stiu cum se calculeaza.
Se iau veniturile nete ale ultimilor 12 luni, se aduna , se impart la 12 si din aceasta se ia in calcul 85%? Fara sa se mai plateasca din acestia impozit, cas, somaj etc.????
Daca media celor 12 luni este 1 477 lei, se aplica la ei 85 % ,
deci rezultatul ar fi 1 255 lei.
Acestia sunt banii pe care ii voi primi efectiv?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:05, 19 Februarie 2010
Buna ziua,
Se insumeaza veniturile nete obtinute in ultimele 12 luni si se imparte rezultatul la 12(da, este o medie) . Din rezultatul obtinut se scad cele 15 procente.
Da, suma pe care ati calculat-o este corecta.
Suma este cea pe care o veti primi efectiv "in mana".
In plus, veti primi si cei 200 ron pentru copil.
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil 2010 sorina pascu sorina pascu Buna ziua.Trebuie sa nasc in aprilie 2010 si o sa intru in concediu perenatal si postanal (cele 126 de zile),dupa care voi intra in CIC.Am o nelamurire privind ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului marioos marioos Am o nelamurire: ce venit se ia in calcul pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului, venitul net sau venitul brut? (vezi toată discuția)
Modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului BG BG Va rog sa-mi comunicati care este modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani! Multumesc! (vezi toată discuția)