avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma suspendata 1.martie.2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma suspendata 1.martie.2010

vreu sa suspendezi activitatea la un srl.pe 3 ani mai trebuie sa platesc taxa forfetara adica impozitul minim.#-o
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 12:30, 21 Februarie 2010
Societatile care si-au suspendat activitatea conf.Lg.31/1990 si au obtinut decizii de aprobare a cererii de acordare a regimului derogatoriu, nu mai au obligativitatea depunerii decl.100, conf.OPANAF nr.1221/2009.
Sunt aplicabile in acest sens, prev.art.81 alin.4 din OG nr.92/2003.
Deci, exclus plata unor impozite pentru care nu ai obligatia calcularii si declararii.

In perioada suspendarii activitatii societatea nu poate face nicio tranzactie si totodata se recomanda si inchiderea contului bancar pentru a nu produce comisioane, dobanzi, etc.

Daca legea nu dispune atunci => ca nici nu interzice.:pleasantry:
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
MALAMUT, Consultant fiscal
kajan.barna a scris:

vreu sa suspendezi activitatea la un srl.pe 3 ani mai trebuie sa platesc taxa forfetara adica impozitul minim.#-o


COD FISCAL

Art. 18. - (2) Contribuabilii, cu excepţia celor prevăzuţi la alin. (1), la art. 13 lit. c)-e) şi la art. 15 şi 38, în cazul cărora impozitul pe profit este mai mic decât suma impozitului minim pentru tranşa de venituri totale corespunzătoare, prevăzute la alin. (3), sunt obligaţi la plata impozitului la nivelul acestei sume.


NORME METODOLOGICE

11^5. Prevederile art. 18 alin. (2) din Codul fiscal nu se aplică societăţilor în inactivitate temporară înscrisă în registrul comerţului, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. În situaţia în care contribuabilii intră în inactivitate temporară în cursul anului, prevederile art. 18 alin. (2) se aplică pentru perioada cuprinsă între începutul anului şi data când societatea înregistrează la oficiul registrului comerţului cererea de înscriere de menţiuni.


Deci incepand cu 01.03.2010 (data suspendarii), nu plateste impozit minim.


Pentru perioada 01.01.2010 – 28.02.2010plateste impozit minim (daca este cazul) – impozit minim corespunzator transei de venituri realizate la 31.12.2009/4.

COD FISCAL

Art. 34. - (1) Plata impozitului se face astfel:
b) contribuabilii, alţii decât cei prevăzuţi la lit. a), au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit trimestrial până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare trimestrului pentru care se calculează impozitul, dacă în prezentul articol nu se prevede altfel. Începând cu anul 2010, aceşti contribuabili urmează să aplice sistemul plăţilor anticipate prevăzut pentru contribuabilii menţionaţi la lit. a).
(6) Contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) lit. a) au obligaţia de a declara şi efectua trimestrial plăţi anticipate, în contul impozitului pe profit anual, în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele de inflaţie (decembrie faţă de luna decembrie a anului anterior), estimat cu ocazia elaborării bugetului iniţial al anului pentru care se efectuează plăţile anticipate, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se efectuează plata. Impozitul pe profit pentru anul precedent, pe baza căruia se determină plăţile anticipate, este impozitul pe profit datorat conform declaraţiei privind impozitul pe profit pentru anul precedent, fără a lua în calcul plăţile anticipate efectuate în acel an.

Pentru perioada 01.01.2010 – 28.02.2010plata anticipata = ind infl x impozitul pe profit 2009/4 – daca este cazul.

Referitor la compararea dintre impozitul minim trimestrial cu impozitul pe profit anticipat, cred ca ar trebui sa apara reglementari. In CF este prevazuta compararea impozitului minim cu impozitul pe profit calculat prin metoda clasica. Nu este prevazuta compararea impozitului minim cu impozitul pe profit anticipat.


COD FISCAL
Art. 18. -
(2) Contribuabilii, cu excepţia celor prevăzuţi la alin. (1), la art. 13 lit. c)-e) şi la art. 15 şi 38, în cazul cărora impozitul pe profit este mai mic decât suma impozitului minim pentru tranşa de venituri totale corespunzătoare, prevăzute la alin. (3), sunt obligaţi la plata impozitului la nivelul acestei sume.


NORME METODOLOGICE

11^1. Contribuabilii menţionaţi la art. 18 alin. (2) din Codul fiscal, la determinarea impozitului datorat, vor avea în vedere următoarele:
a) calculul impozitului pe profit aferent trimestrului/anului, potrivit prevederilor titlului II din Codul fiscal;


COD FISCAL
Calculul profitului impozabil
Reguli generale
Art. 19. - (1) Profitul impozabil se calculează ca diferenţă între veniturile realizate din orice sursă şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile şi la care se adaugă cheltuielile nedeductibile. La stabilirea profitului impozabil se iau în calcul şi alte elemente similare veniturilor şi cheltuielilor potrivit normelor de aplicare.

Art. 17. - Cota de impozit pe profit care se aplică asupra profitului impozabil este de 16%, cu excepţiile prevăzute la art. 38.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
deci concluzia e ca dupa 1 martie 2010 nu platesc impozit anticipat nici decum daca societatea nu desfasoara activitata economica imposibil sa platesc nu aduc bani de acasa nici nu iau imrumut de la banca ca sa platesc niste impozite nelegale si ne constitutionale am sa dau in judecata fiscul=D>
kajan.barna a scris:

nu aduc bani de acasa nici nu iau imrumut de la banca ca sa platesc niste impozite nelegale si ne constitutionale am sa dau in judecata fiscul=D>



=D> Si eu as face acelasi lucru, daca ar fi cineva care mi-ar impune sa platesc o idee aberanta,... a nustiu cui.:hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare firma dandy_mihaela dandy_mihaela buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca pot sa suspend activitatea firmei pe o perioada de trei ani daca mai am ceva restante la bugetul de stat.vreo 10 mil lei ... (vezi toată discuția)
Firma nou infiintata ministru_ ministru_ Mai postez o intrebare, daca poate sa ma ajute cineva urgent. Am infiintat o firma in luna iulie 2009 si am trebuie sa platesc acum impozitul forfetar. Eu stiu ... (vezi toată discuția)
Impozit sanda37 sanda37 Am inteles ca din ianuarie s-a scos impozitul forfetar si este valabil doar ptr.SC. cu activitati gen; spalatorii,sali fitnes.E adevarat?VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)