vreau sa stiu daca exista o lege prin care locatarii unui bloc sa fie constransi pt a participa la reparatiile scarii. In cazul nostru, este vorba de plafonul blocului care s-a deteriorat in timp si nimeni nu a luat nici o masura. La etajul 4 exista 5 fam care traiesc in conditii precare, a intrat apa in izolatie si s-a format mucegaiul, ceea ce conduce la boli de plamani, deteriorarea locuintelor si a bunurilor, nemaivorbind de faptul ca intr-unul din ap. locuieste si un copil a carui sanatate este in pericol.
Ce demersuri legale se pot lua impotriva vecinilor si a asociatiei de proprietari? O persoana din scara a adunat bani de la oameni pt sarpanta insa nu s-a realizat nimic si a depus suma intr-un cont bancar pe numele dansei. Aceasta locatara este in drept sa constanga locatarii pt a-i da bani, in conditiile in care nu reprezinta asociatia de proprietari ci este o simpla pers fizica cu drepturi si obligatii egale.
Sesizati oficial presedintele despre situatia existenta cu solicitarea analizarii si comunicarii concluziilor
In raport de concluziile presedintelui,daca acestea va sunt defavorabile,puteti sesiza oficial serviciul sprecializat din primarie
Buna seara, pot sa renunț la suprafața care imi revine in podul blocului in favoarea altui vecin? Nu folosesc niciodată podul, nici nu am urcat acolo, nu ştiu cum arată. Pot să fiu astfel scutită de la plata reparațiilor? Mulțumesc!
Acoperis bloc
anca0704
Buna ziua.
Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)