avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... PRIMIRE EXAMEN DEFINITIVAT
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

PRIMIRE EXAMEN DEFINITIVAT

IMi spune si mie cineva, ce imi trebuie pentru primire la examenul de definitivat, o simpla recomandare sau contractul propriu-zis cu avocatul la care m-am trainuit, si pe cate luni minim trebuie sa fie contractul? :D
Eu din cate am mai auzit au fost colegi care nu au facut toata perioada de stagiu, si-au gasit maestru foarte tarziu si cu toate acestea au fost primiti in examenul de definitivat. Din moment ce raportul de stagiu nu este obligatoriu m-am gandit ca n-ar fi o problema daca in toata perioada asta nu am fost in stagiu.

Eu am mai pus intrebarea asta imediat dupa examenul de admitere si mi s-a raspuns ca in toata aceasta perioada de 2 ani, practic, noi trebuie sa ne gasim un maestru, eu personal mi-am gasit deja unul, doar ca nu am indeplinit inca formalitatile ... tot ceea ce vreau este sa stiu sigur ce trebuie sa fac ca sa pot intra la toamna in definitivat.
Bai asa este ... dar ma gandeam si eu la pensie si la alte chestii B-), eu personal cred ca sunt doar niste formalitati, blablauri ;) si nu cred ca o sa ma impiedice sa intru ... anyway spuneti-mi si mie daca este suficient sa ai pe contractul de colaborare doar trei luni stagiatura
Thanks.
Prima cerinta pentru a va putea inscrie la examenul de definitivat este implinirea stagiului de 2 ani(asta insemna perioada de cand v-ati inscris ca avocat stagiar in tabloul av. adica de la incheierea contractului de colaborare pana la depunerea cererii de participare la examen.)
La Baroul Bucuresti raportul avocatului indrumator este obligatoriu la depunerea dosarului, in afara de cerere si de raport este nevoie de o viza de la CAA, adica toate taxele platite si de la resurse umane, adica sa aveti dosarul profesional complet
p.s. urmatorul examen de definitivat se va desfasura in perioada 17-21 noiembrie 2010
Voua vi se pare ca din ianuarie 2009 pana in noiembrie 2010 sunt fix 2 ani?
Mie una sigur nu-mi da fix 2 ani :stunned: dar poate ... gresesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2010
ContSters102066, utilizator

Alte discuții în legătură

Inscriere in barou aandrra aandrra stie cineva daca e posibil sa te inscrii in Baroul Bucuresti,ca avocat stagiar, dar avand contract de colaborare cu un avocat din alt barou? am promovat in ... (vezi toată discuția)
Data dobandirii calitatii de avocat stagiar law1st law1st Buna seara...as avea nevoie de ajutor intrucat nici macar avocati definitivi n-au putut sa ma ajute cu acest aspect Situatia este urmatoarea : daca am ... (vezi toată discuția)
Inscriere in tabel aandrra aandrra buna ziua, as vrea sa intreb daca promovand ex de primire in profesie la bucuresti, ma pot inscrie la iasi. am auzit ca exista si astfel de cazuri. acesta ... (vezi toată discuția)