avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca vrea sa execute si apartamentele construite ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat

Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de supraetajare pe care am executat-o, apartamentele rezultate vanzandu-le prin promisiuni de vanzare-cumparare, cumparatori mutandu-se in ele. Banca nu mi-a instituit interdictie de construire si nici nu mi-a impus in contractul de credit sa cesionez autorizatia de constructie. in cazul in care ajung in executare silita cumparatorii vor putea cere validarea promisiunilor de vanzare cu servitute asupra terenului(cu plata unei sume pt servitute eventual)? Mentionez ca am adus imbunatatiri imobilelor puse in garantie.
Notarea procesului de validare a promisiunii de vanzare-cumparare in Cartea Funciara e suficient? In cazul in care banca vrea sa scoata la licitatie imobilul pe viitor chiar si cu procesele notate ce e de facut?
in promisiunea de vanzare cumparare se mentioneaza ca banii incasati de dvs in scopul construirii imobilelor? daca nu, este putin probabil ca in baza acestui act acei cumparatori sa isi poata intabula vreaun privilegiu asupra imobilului. Mai mult ca sigur pentru inregistrarea unui asemenea privilegiu veti avea nevoie de actul autentic care face dovada imprumutului sumei de bani pentru construirea imobilului.

Notarea procesului de validare nu va avea valoarea juridica a unui privilegiu, iar in cazul in care banca va proceda la valorificare imobilelor pe calea executarii silite, aceasta notare ingreuneaza executarea, dar este greu de apreciat la acest moment care va fi finalitatea. Notarea documentului descris de dvs va oferi cumparatorilor mai mult decat au la acest moment (in lipsa unei mentiuni in CF), dar mai putin decat intabularea unui privilegiu (care in caz de concurs cu ipoteca are prioritate)
Daca exista referire la faptul ca banii vor fi folositi pt construirea apartamentelor cum se noteaza privilegiul?
Cu o copie a actului autentic si o cerere catre OCPI prin care cumparatorul cere "intabularea privilegiului finantatorului prevazut la art. 1737 alin 5 Cod Civil" (va poate ajuta orice notar).



Banca si-a notat in Cartea Funciara procedura de executare silita. Afecteaza notarea privilegiului si a proceselor? Cartea Funciara ar putea respinge notarea in cartile funciare ale imobilelor care nu fac obiectul contractului de credit?
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
necsu, utilizator

Alte discuții în legătură

Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil pe teren ipotecat matrix73 matrix73 AM ipotecat un teren la banca. Inainte de obtinerea creditului am depus documentatia la primarie pt construirea unui imobil cu mai multe apartamente pt care mi ... (vezi toată discuția)