avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... recuperare salarii restante de la soc aflata in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa!

Buna ziua,
Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa stiu daca imi pot recupera banii,si in caz de faliment noi ca si angajati avem prioritate ?:(
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:02, 3 Martie 2010
Daca veti face efortul de a studia Legea insolventei nr. 85/2006 modificata (din nou) prin Legea nr. 277 din 7 iulie 2009, veti vedea procedura si ordinea de preferinta a satisfacerii creditorilor unei societati aflate in insolventa. Ce va voi spune pe scurt este:
1. salariatii societatii vor fi inscrisi pe lista creditorilor pentru salariile restante;
2. in cazul reorganizarii, in cuprinsul planului de reorganizare trebuie sa fie prevazute si modalitatile si termele de plata a debitelor restante, inclusiv fata de salariati;
3. in situatia unei neplati a salariilor restante, daca planul de reorganizare nu da societatii un termen de gratie explicit pentru plata acestor debite, puteti actiona firma in instanta pentru litigii de munca, pentru recuperarea salariilor restante.
Ar fi bine sa va adresati in scris conducerii societatii si sa angajati un avocat care sa reprezinte interesele tuturor salariatilor aflati in situatia dvs.
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
ContSters36411, utilizator
Buna seara .
Da asa e,conform art.3,alin.10,din Legea 85/2006 ,creantele salariale se înregistrează automat în tabel.
Dar mai e şi condiţia aceea de 6 salarii medii pe economie ,cuantumul minim al creanţei, pentru a o introducere cerere creditorii salariaţi , conform art.3 ,alin.12.
Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)

In principiu aveti sanse sa va recuperati drepturile salariale
- studiati dosarul la arhiva tribunalului - tabelul de creante si prevederile planului de reorganizare
sau
- luati legatura cu administratorul judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariatii dau societatea care se afla in insolventa in judecata cezara costina cezara costina Societatea noastra este in insolventa din septembrie 2008. Din luna decembrie 2008 societatea nu a avut posibilitatea sa mai plateasca salariatii. Cativa ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale restante roxi1379 roxi1379 Revin cu inca o intrebare, daca mi se desface contractul de munca prin restructurarea locului de munca, imi voi mai recupera drepturile salariale restante. ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale firma insolventa iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, a doua zi dupa declararea oficiala a insolventei si-a mutat o mare parte din salariati pe alta ... (vezi toată discuția)