Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

taxe parcare

in loc moinesti jud bacau sa instituit o taxa de parcare in val de 20 lei an pentru toti locuitorii posesori de autoturisme indiferent daca le parcheaza in curte sau in fata blocului.daca ai 3 masini si le tii in curte sau ai garaj platesti taxa de parcare.intreb? este legala aceasta taxa eu o vad discriminatorie deoarece masina mea sta in curte nu in fata blocului. unde ne putem adresa pentru anularea acestei taxe.poate ne trezim in viitor cu taxe pe pompa de injectie sau pe antena auto
va multumesc daca primesc un sfat
Cel mai recent răspuns: jippa , utilizator 09:28, 5 Martie 2010
Nu e singura localitate in care se percepe aceasta taxa. Masina nu sta doar in curte ... circulati pe parcursul unui an si parcati in fata unor institutii, la prieteni, in fata unui magazin, etc. Cel putin, la alte autoritati aceasta este justificarea taxei de parcare.
Si .... daca va considerati lezat in drepturile d-voastra legal recunoscute .... aceasta hotarare se poate ataca in conformitate cu prevederile legii 554/2004 a contenciosului administrativ.
Inainte de a va adresa instantei de contencios administrativ, care fiinteaza la Tribunalul din judet, e obligatoriu sa efectuati procedura prealabila, adica sa va adresati Consiliului local pt revocarea hotararii.
sunt de acord ca merg la prieteni sau la cumparaturi dar platesc impozit pe masina dar nu folosesc domeniul public cum il folosesc propietarii care locuiesc la blocuri si nu au garaje, ei il folosesc permanent aceste parcari.Am incercat sa parchez intr-o parcare si au zis ca imi zgaraie masina daca nu plec ca acolo vine si parcheaza ei,mai ales ca legea administratiei publice zice ca poate sa inchirieze nu cred ca e normal sa imi ia o taxa cu gandul ca voi merge cu masina la cumparaturi sau la alte institutii , dar va rog sa imi raspunde-ti ce opinie aveti in legatura cu aceasta taxa
va multumesc mult cu stima stefan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat carla57 carla57 Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme. Un vecin de-al meu parcheaza masina de peste 5 ani in fata gardului meu, pe strada dar nu in fata portilor ... (vezi toată discuția)
Parcare ionelachirvase ionelachirvase Buna ziua In zona unde locuim , avem 2 vecini care locuiesc la casa si desi au in dreptul portii afisat garaj/nu blocati accesul, ei parcheaza mereu in ... (vezi toată discuția)
Acces gara in curte comuna herrdanielradu herrdanielradu Buna ziua! Locuiesc intr-o curte comuna in Bucuresti. In aceasta curte, terenul este in devalmasie si nu este specificat niciun loc de parcare. Cu toate ... (vezi toată discuția)