construiesc o casa in turda str sandulesti nr 40 .teren obtinut prin cumparare si intabulat proprietate personala.Problema este ca exista un stalp de inalta tensiune 110kw proprietate renel .amplasarea acestui stalpma obligat sa construiesc intro pozitie mai putin placuta dar si mai costisitoare.Se poate intreprinde vreo actiune legala pentru mutarea stalpului de pe proprietatea mea sau obtinerea unui avantaj de ordin financiar/chirie pentu acesta? Va multumesc mult
teoretic s-ar putea, insa practic este mai greu.Daca solutia amiabila nu functioneaza, pentru ca ar trebui sa incercati sa "lamuriti" compania de electricitate sa mute stalpul, atunci se poate deschide o actiune in justitie prin care instanta sa oblige compania sa-si mute stalpul.
Adresati-va direct administratorului unitatii care se serveste de respectivul stalp
Ulterior ,puteti deschide actiune impotriva companiei/administratorului,dar cu sanse reduse de admitere a actiunii
Cand ati cumparat terenul acesta continea si stalpul. Deci ati stiut de acest inconvenient.De acea va fi foarte dificil in instanta. Incercati pe cale amiabila.
Avand in vedere ca la achizitie stalpul se afla pozat/fixat,rezulta ca persoana si-a asumat responsabilitatea achizitiei in conditiile date
Parcurgeti topicurile de pe forum si veti constata un caz similar ,care nu a obtinut in instanta solutie favorabila
Stâlpi electrici
RoxanaCiurba
Buna ziua,am doi stâlpi la intrare pe proprietate,iar cei de la electrica mi-a dat negație la aviz ,imi vor da avizul favorabil după ce fac proiect,urbanism ... (vezi toată discuția)