avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA trimestrial, achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA trimestrial, achizitie intracomunitara

Am o firma de tranport marfa cu cifra de afaceri in jur de 40000 euro, care depune tva trimestrial. In data de 2 februarie a achizitionat o piesa din Germania in valoare de 160 euro. Aceasta reprezinta o achizitie intracomunitara? Si daca da, stiu ca firma trece la tva lunar, dar cand trebuie depuse formularele 094, sau 100? Si dupa ce am schimbat vectorul atunci depun declaratia 390?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 21:13, 8 Martie 2010
felisana a scris:

Totusi am o nelamurire. Pana la urma dintre urmatoarele achizitionate in spatiul UE, se declara in declaratia 390: carburant, cazare la hotel,. masa servita, depanare auto, taxa de drum (autostrada). Toate reprezinta achizitii intracomunitare de bunuri, respectiv servicii?

doar daca sunt operatiuni taxabile in romania.
daca vi s-au emis facturi cu tva in statul membru furnizor, nu se declara in 390 si va puteti recupera tva aferenta din statul membru respectiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara trecere la tva lunar adriana_ramona adriana_ramona Am o firma care plateste tva trimestrial. A efectuat o achizitie intracomunitara in valoare de 370 lei. Se depune formularul 092, si trece la tva lunar, depune ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar nely_mira nely_mira buna seara, am achizitionat o masina din olanda pt transport mf,(sh) a costat 16500 euro, pe factura tva este 0, va rog cum fac inregistrarile in conta? soc ... (vezi toată discuția)
Declaratia 092 rocky2009 rocky2009 Buna ziua, am o problema legata de declaratia 092, in sensul ca am un client care in luna noiembrie a facut o vanzare de servicii intracomunitare ( a fost ... (vezi toată discuția)