avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune mostenire

Buna ziua! Numele meu este Mihai. In zilele urmatoare va trebui facuta o succesiune a unui apartament . Bunica mea a decedat in urma cu 5 luni si singurii mostenitori ar fi cei doi copii ai dansei (unchiul meu si mama mea). Din pacate mama mea sufera de o boala psihica (a avut numeroase internari ) si nu-si poate exercita "functia" de mostenitor. Ce se poate face in acest sens? Este posibil ca mama mea sa cedeze printr-un act notarial drepturile de mostenire unuia dintre copiii ei? Mentionez ca nu are un tutore sau curator si nici nu are ordin de interdictie. Ce va trebui facut pentru a se finaliza succesiunea? Va multumesc!
AVLIL a scris:

Maglas, ce e gratis in 6 luni? Dezbaterea mosteniri, ancheta sociala? :-/

Imi cer scuze pentru exprimarea gresita si inexectitatea strecurata. Ar fi trebuit sa nu ma grabesc. Scutirea care se aplica este la impozitul pentru succesiune care face ca din totalul taxelor platite la dezbaterea succesiuni sa se reduca intre 40 - 50% din valoare. Ancheta sociala si curatela sunt gratis, normal. In acest caz se aplica art. 152 lit a. In dispozitivul Dispozitiei de numire a curatorului se pot introduce felul actelor ce pot fi semnate de catre curator, inclusiv renuntarea la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune,curatela benjy23 benjy23 Salut.Tatal meu a decedat in urma cu 4 ani, in tot acest timp nu am reusit sa deschid succesiunea din cauza mai multor probleme.Una dintre probleme este ca ... (vezi toată discuția)
Autoritate tutelara cris_deo cris_deo buna ziua. in cat timp se da un raspuns de catre o autoritate publica in speta autoritatea tutelara la o petitie formulata de catre mine. care este timpul ... (vezi toată discuția)
Curatela iconaruclaudia iconaruclaudia Am o mama in varsta de 81 de ani,bolnava, nedeplasabila de 5 ani de zile,nu este in depline facultati mintale( nu primeste medicul in casa).Eu sunt singurul ... (vezi toată discuția)